Hyppää sisältöön

Kuka saa ja kenelle annetaan – 21 miljoonaa dollaria jaossa seuraavan kolmen viikon aikana

Tapio Pulkkanen pelaa tärkeät kolme viikkoa Rolex Seriesin kisoja

European Tourin superkesä käynnistyy torstaina Ranskan Avoimista. Ryder Cup -kentällä käytävässä kilpailussa pelaajat ja katsojat pääsevät tutustumaan syyskuun kenttään, jossa ratkeaa Euroopan ja USA:n paremmuus. Ranskan jälkeen pelaajat kilpailevat suurista seteleistä links-golfin parissa.

Rolex Seriesin kolme seuraavaa kilpailua käydään peräkkäisinä viikkoina. Jokaisessa kilpailussa on jaossa seitsemän miljoonaa dollaria, joka määrittää paljon kiertueen rahalistaa viikkojen jälkeen. Vielä kun listaan lisätään neljännen viikon The Open Championship, jaetaan seuraavan neljän kisan aikana peräti 31 250 000 dollaria, eli pistettä Race To Dubai -listalle. 

Pisteet, raha, maailmanranking -pisteet ja Ryder Cup -pisteet ovat siis erittäin suuressa roolissa pelkkien pokaalien lisäksi tulevien viikkojen aikana. Suomalaisittain mielenkiinto on äärimmäisen korkea. Mikko Korhonen taistelee teoriassa jopa Ryder Cup -paikasta jos pelikunto säilyy kahden edellisen kisan kaltaisena. Yksi voitto jossain suurkisassa nostaisi Korhosen saman tien potentiaaliseksi Ryder Cup -kandidaatiksi. 

Korhonen on asettanut tavoitteekseen myös Race To Dubai -listalla 60 parhaan joukkoon mahtumisen. Se lienee tässä vaiheessa jo selviö, sillä nykyinen sija on 29. Kauden päätteeksi 30 joukkoon mahtuminen varmistaisi paikan ensi vuoden Openiin. 

Mikko Ilosen osalta tilanne on varsin neutraali. Hän on kohtalaisen turvallisen oloisesti rahalistan sijalla 81 ennen suurkilpailuja. Onnistumiset nostaisivat nopeasti 60 parhaan joukkoon, toisaalta heikko jakso tiputtaisi sadannen sijan huonommalle puolelle. Kauden päätteeksi 110 parasta saa pelioikeuden ensi kaudelle. 

Tapio Pulkkanen on pelannut vaisun alkukesän. Kotkalainen on pudonnut listoilla jo sijalle 121. Hänellä on matkaa 110:nteen sijaan kuitenkin vain 16 000 dollaria Pulkkanen tarvitsee suomalaisista kipeimmin jatkoonpääsyjä, jotta pelioikeus ensi kaudelle ei karkaisi kovin kauas. Yksikin sijoitus kympin joukkoon nostaisi nopeasti erittäin turvallisille vesille kortin uusimisen kannalta. 

Pariisissa on mukana luonnollisesti suuria maailmantähtiä. Pariisissa on mukana pelaajia, jotka ovat varmistaneet paikkansa Ryder Cupiin ja lukematon määrä niitä, jotka tavoittelevat paikkaa. Kuinka helppoa olisi sivuuttaa pelaajaa joukkueesta, joka voittaa suurkisan kyseisellä kisakentällä? 

Alex Levy on ranskalaisten ykköstoivo kilpailuun. Levy on myös potentiaalinen valinta joukkueeseen. Voitto kotikentällä todistaisi, että mies on valmis menestymään kotiyleisön kannustuksen edessä. Toisaalta Levyn paras sijoitus kotimaan ykköskisasta on toistaiseksi vasta 35:s sija. 

Kilpailun voittoa puolustaa Tommy Fleetwood. Rankkaa kisarupeamaa läpi käyvä Fleetwood lensi suoraan US Openista Saksaan, jossa sijoittui 59:nneksi. Kenties viime viikko meni latautuessa ja tällä viikolla maailmanlistan kymppi on taas valmis menestymään. 

Maailmanlistan 50 parhaan joukosta mukana on 12 pelaajaa. Kisan suurin tähti on Justin Thomas, joka saapuu tutustumaan ainoana USA:n ”varmana” Ryder Cup -pelaajana tulevaan kisa-areenaan. 

Justin Thomas on maailmanlistan kakkosena tärkeä vierailija European Tourilla

Justin Thomas on maailmanlistan kakkosena tärkeä vierailija European Tourilla

Getty Images

Etsi luettavaa