Hyppää sisältöön

Kuinka syvälle Rickie Fowler sukeltaa? – supertähti jäämässä ulos The Mastersista

Rickie Fowler on ollut maailmanlistalla parhaimmilaan neljäntenä

Suuren yleisön suosikki, entinen junioritähti on kulkenut kokonaisen vuoden varjojen mailla ja pudonnut maailmanlistalla 50:n ensimmäisen joukosta.

Golf on huipulla aaltoliikettä, kaikille ei ole tilaa aivan terävimmässä kärjessä. Rickie Fowlerin uran 11:s kausi PGA Tourilla oli hänen uransa heikoin.

Maailmalistalla sijaluku oli vuodenvaihteessa 53:s.

Ammattilaiseksi siirryttyään ensimmäisten kymmenen vuoden keskiarvo oli sijaluvuin mitattuna  häkellyttävän hyvä 17,7.   Kolmasti hän on ollut vuodenvaihteessa kärkikymmenikössä. 

PGA Tourin voittoja on silti ”vain” viisi, ykköstilojen hamuaminen ei ole pääkiertueella ollut sympaattisen kalifornialaisen leipälaji. 

Hän on ollut käytännössä reilun vuosikymmenen ajan suurimpia lupauksia, ”jonka major-voitto on vain ajan kysymys.” 

Tällle odotukselle Fowler antoi väkivahvvan näytön 2014, jolloin hän oli majoreissa kahdesti toinen, kerran kolmas ja heikoimmmillaankin viides. Kaikkinensa top 10-sijoituksia majoreissa on peräti 11.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön R I C K I E (@rickiefowler) jakama julkaisu

Hiekka Fowlerin tiimalasissa on siis valunut toistakymmentä vuotta, eikä valmista näytä tulevan. Päinvastoin, viimeisen vuoden ajan Fowler on kulkenut 

Hänen edellisestä sijoituksestaan kymmenen joukkoon tulee tammikuun kolmannella viikolla kuluneeksi tasan vuosi. Kausi 2020 oli hänen kriteereillään hyvin vaatimaton.

Putoaminen maailmanlistalla vuodenvaihteessa 50:n ulkopuolelle kyseenalaistaa Fowlerin pelaamisen Mastersissa, josssa hän oli 2018 toisena, vain lyönnin Patrick Reedille hävinneenä.

Fowler pelaa Mastersissa mikäli hän nousee maailmanlistalla maaliskuun lopun listalla 50:n joukkoon. Saman asian ajaa varmuudella myös voitto jossain talven kisoista.

Maailmanhuippu ilman pelillisiä vahvuuksia

Oleellinen kysymys kuuluu, mikä Fowlerin pelissä mättää? Hänen puttisuoritustaan on kehuttu nykytähdistä yhdeksi toimivimmista.

Tilastojen mukaan putti ei kuitenkaan koko kauden Strokes Gained -tilastossa ollut kärjen tasoa edes huipppuvuonna 2014.

Fowler oli silloin tasaisesti kaikilla listoilla  niukasti plussan puolella, selviytyen osa-alueista keskimääräistä paremmin. Rickie Fowler, tilastot Stokes Gained

Tilastot kertovat lähes samaa kaudelta 2020. Ei vahvuuksia, mutta ei myöskään pelin osasta, joka olisi ollut keskivertoa heikompi. 

Rickie Fowler lukeutuu edelleen PGA Tourilla mukavimpiin ja värikkäimmin pukeutuviin pelaajiin. Tähtiluokituksessa hän on pudonnut kolmostasolle, nuoreksi talentiksi 32-vuotiasta on vaikea määritellä.

Toivoa sopii, että Fowler löytää parhaan teränsä ja pääsisi mukaan Augusta Nationalille. Hyvin mahdollista on, että PGA Tourin voittoja uran aikana kertyy vielä useita, majorin voittamisen osalta yhä useammalla fanillakin alkaa usko mennä.

Kalenterivuoden 2021 ensimmäisen kisansa hän pelaa tammikuun viimeisenä viikonloppuna San Diegossa, Torrey Pinesin kentillä.

Etsi luettavaa