Kuikkaniemi nappasi Ski & Golfin SM-kultaa

Teemu Partanen ja Tuukka Kuikkaniemi olivat kärkikaksikko Ski & Golfin SM-kisoissa. Partanen jäi kullasta vain yhden upotetun putin päähän. KUVAT: NIKLAS VIRTA JA JUSSI MIETTINEN

Suomen etevin laskettelija ja golfari on jälleen selvillä. Mestaruus ratkottiin kaikkiaan kuudessa eri sarjassa viime lauantaina.

Vihdissä on kisailtu vuosittain Ski & Golfin Suomen mestaruudesta. Tämänvuotinen kisa järjestettiin viime lauantaina.

Kilpailussa lasketaan ensin aika suurpujotteluradalla, jonka jälkeen kilpailijat lähetetään 18 reiän golfkierrokselle. Koska laskuaika kerrotaan neljällä, menestyminen edellyttää molempien lajien taitamista.

Entiset kilpalaskijat olivat vahvoilla tänäkin vuonna, sillä miesten yleisen sarjan voiton vei Tuukka Kuikkaniemi ennen Teemu Partasta. Nuorten miesten välillä oli lopulta vain lyönnin ero. Kolmanneksi sijoittui Juho Järvinen.

Kuikkaniemi oli yksi niistä laskijoista, jotka selvittivät suurpujotteluradan alle 23 sekunnilla. Tasoituksella 1,6 pelaava Kuikkaniemi selvitti Vihti Golfin märän kentän 84 lyönnillä.

Voittotaistelu oli tiukka, sillä Partanen hävisi mestaruuden ainoastaan lyönnillä. Kuikkaniemen yhteistulos oli 175,40 (22,85 x 4 = 91,40 + 84), kun Partanen päätyi tulokseen 176,16 (23,29 x 4 = 93,16 + 83). Järvinen jäi täpärästi pronssille yhteistuloksella 177,20 (23,30 x 4 =93,20 + 84).

Naisissa mestaruuden vei Mikaela Wrede tuloksella 189,64. Wrede laski suurpujotteluradan 23,66 sekunnissa ja pelasi kierroksen 95 lyönnillä.

Yleisessä sarjassa miehet pelasivat valkoisilta ja naiset sinisiltä tiiltä. Seniori eli ns. master-sarjoissa miehet avasivat keltaisilta ja naiset punaisilta tiiltä.

Vihdin kentän väylät olivat vielä melko märkiä, mutta viheriöt kuivia ja melko liukkaita. Kentän laidalla oli vielä jonkin verran lunta, joista vapautui tilapäisen veden säännön mukaan. Bunkkereista ei tarvinnut pelata, vaan paikallissäännöistä ne oli merkitty korjauksen alaiseksi maaksi.

Päivän parhaista golftuloksesta vastasivat Aleksi Tuunainen ja Niklas Virta, jotka kiersivät Vihdi Golfin 78 lyönnillä.