Hyppää sisältöön

Kristoffer Broberg (61,-11) johtaa kahdeksalla lyönnillä Hollannissa: ”Tämä oli uskomaton päivä”

Kristoffer Broberg antoi hämmästyttävän näytöksen yleisölle ja kilpakumppaneilleen Hollannin avoimissa

Kuusi vuotta vihkoon loukkaantumisten vuoksi pelannut ruotsalainen paransi lauantaina omaa kenttäennätystään kolmella lyönnillä lukuihin 61,-11.

Kristoffer Broberg (68-64-61,-23) on antanut kolmen ensimmäisen päivän ajan kiihtyvällä tahdilla hurjaa näytöstä Bernardus Golfin kentällä Hollannin Cromvoirtissa.
35-vuotias tukholmalainen osoitti lauantaina, että perjantain tulos 64,-8 ei suinkaan ollut vahinko. Broberg pelasi kuusi ensimmäistä väyläää kuusi alle. Kierroksen ainoa bogey tuli kolmen putin myötä yhdeksiköllä.

Pelikavereista Marcus Helligkilde oli vielä kahdeksan reikää ennen kierroksen loppua kolmen lyönnin päässä. Tämän jälkeen Broberg otti toisen spurttinsa, pelasi seitsemän reiän jakson kuusi alle ja karkasi kierrroksen päättyessä kahdeksan lyönnin johtoon päivän tuloksellaan 61,-11.

”Tämä oli hullu päivä. Putterini on tulikuuma, pallo pyörii viheriöillä lähettämääni linjaan. Näen kaikki kallistukset oikein. Golf on tällaisina hetkinä varsin helppoa”, Broberg kertoi tuntemuksistaan ET:n videolla.

Kenttäennätyksen kovuutta arvioitaessa on syytä muistaa että:

  • Broberg pelasi tuloksensa viimeisessä ryhmässä johtaessaan kisaa, jossa tavanomaista harvemmin sankaritekoihin ylletään
  • Tulos 61 oli kärkikymmenikön muiden pelaajien keskiarvoa (67,66)  peräti 6,66 lyöntiä parempi.

Bernardus Golfissa ei ennen ET:n kisaa ollut virallista kenttäennätystä. On hyvin harvinaista että yksi ja sama mies tekee niitä kahdella perättäisellä kierroksella. Se, että lauantain ennätys on kolme lyöntiä perjantaista parempi, vie tuloksen historian kirjoihin.

Tulos -23 sivuaa Tourin ennätystä

European Tourilla on pelattu yli 1 800 kilpailua 50 vuoden aikana. Brobergin kolmen kierroksen jälkeinen tulos -23 sivuaa David Howellin ja Ernie Elsin ennätystä 54 reiän tuloksista.
Kauden ensimmäinen ruotsalaisvoitto on sinettiä vaille valmis.

Kristoffer Brobergin toistaiseksi ainoa ET:n ykköstila on Shanghaista kaudelta 2015. Hän voitti BMW Mastersissa Patrick Reedin uusinnassa. Otsikoihin Broberg nousi todenteolla jo 2012, jolloin hän voitti neljä Challenge Tourin kisaa 12 viikon aikana yhdeksässä kilpailussa. Näistä ykköstiloista ensimmäinen tuli Kytäjän South Eastilla pelatussa Finnish Challengessa kuuden lyönnin marginaalilla.

Vuodesta 2017 lähtien Broberg on ollut hirmuisessa vammakierteessä selkä- ja lonkkaonglmiensa kanssa. Ennen kauden alkua hän oli maailmanlistalla 1894. (ei pisteitä). Kuluvan kauden kaksi sijoitusta 20:n joukkoon ovat nostaneet Brobergin sijalle 772. 

Numeroiden ja kuuden viimeisen kauden tulosten perusteella ”Broberg Show” on ollut täydellinen yllätys. Sunnuntain loppunäytöksessä kenttäennätys tuskin paranee ainakaan ruotsalaisen toimesta. Voittoon riittää huomattavasti korkeampikin tulos, kuin mitä kahtena viimeisenä päivänä kisaa johtavalta ruotsalaiselta  on nähty. 

Brobergilla on mahdollisuus rikkoa Ernie Elsin 72 reiän ennätys

Ernie Elsilla on ET:n lisäksi myös PGA Tourin ennätys 72 reiän tuloksista kentiltä, joilla par on 72

Ernie Elsilla on ET:n lisäksi myös PGA Tourin ennätys 72 reiän tuloksista kentiltä, joilla par on 72

GETTY IMAGES

Kristoffer Brobergin ei varmasti ole tarkoitus jäädä varmistelemaan voittoa pareja pelaamalla. Joku muukin kärkiviisikon miehistä saattaa iskeä tauluun sunnnuntaina hurjan tuloksen.
Broberg on varmuudella jo kuullut ET:n ennätyksen kentillä, joilla par on 72. Se on 29 alle parin ja Ernie Elsin nimissä Lake Karrinyup Country Clubin kentältä Australiasta.

Edellisestä ruotsalaisvoitosta on aikaa yli kaksi vuotta

Ruotsalaisilla golfhuipuilla onEuropean Tourilla ennätyksellisen pitkä voitoton jakso meneillään. Sebastian Söderbrerg voitti syyskuun alussa 2019 Sveitsin perinteisen Omega European Mastersin viiden miehen uusinnassa. 

Tämän jälkeen ykköstiloja ei ole tullut. Vielä ”harmillisemmaksi” ruotsalaisten kannalta asian tekee se, että Söderbergin ykköstilan jälkeen Norjan Viktor Hovland juhli maansa historian ensimmäistä ykköstilaa kesällä Saksassa ja Sami Välimäki hankki suomalaisten yhdeksännen voiton Omanissa.

Tanskalaiset ovat viimeisen kahden vuoden aikana äityneet hurjaan voittotahtiin. Viidestä ykköstilasta kolme on napannnut Rasmus Højgaard, viimeisimmän Italiasta hänen kaksoisveljensä Nicolai Højgaard, sekä loppuvuodesta 2020 JB Hansen.

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport Golf näyttävät Hollannin avointen viimeisen päivän suorana klo 14.00-19.00

Tulospalvelu.

Etsi luettavaa