Hyppää sisältöön

Krista Bakker palaa kisakentille Piemontessa – kuusi suomalaista Italian avoimissa

Italian avoimista käynnistyy Krista Bakkerin seitsemäs kausi LET:lla

Lopettamispäätöksensä pyörtänyt Krista Bakker käynnistää perjantaina uransa seitsemännen kauden naisten pääkiertueella. Suurin suomalaistoivo on Sanna Nuutinen.

126 pelaajaa osallistuu kolmipäiväiseen Italian Openiin Marcara Golf Clubilla Piemonten kaupungin kupeessa. Kisa on vasta toinen kaudella 2021.

Suomalaispelaajien määrä on kasvanut Etelä-Afrikan  Kapkaupungissa pelatusta yhdellä, sillä mukana on myös 27-vuotias Krista Bakker, joka ilmoitti vuoden 2019 toisella puoliskolla lopettavansa kansainvälisen kilpauransa.

Menestystä LET:lla ei amatöörikentillä paljon saavuttaneelle Bakkerille tullut odotusten mukaan. Kuuden vuoden aikana hän oli muutaman kerran kymmenen joukossa tekemättä läpimurtoa. Taloudellisesti kiertäminen muodostui raskaaksi, ansioita hän kuittasi bruttona yhteensä 84 487 euroa.

Veri veti kuitenkin takaisin, kortti LET:lle säilyi poikkeuksellisen koronakauden 2020 johdosta.

Amatöörinä parhaat henkilökohtaiset saavutukset olivat joukkueiden MM-kisoissa toinen sija Lydia Kon jälkeen ja EM-pronssi Turun Ruissalosta 2013.

Suomalaisista mukana ovat Bakkerin lisäksi Etelä-Afrikassa viimeiselle yhdeksikölle asti voitosta taistellut Sanna Nuutinen, Ursula Wikström, Karina Kukkonen, Tiia Koivisto ja Elina Nummenpää.

Palkintopotissa on normaalit 200 000 euroa. Olympiakarsintaa on Euroopan kisojen osalta jäljellä neljä kisaa. Italian tapahuman jälkeen pisteitä lasketaan vielä Ranskan, Ruotsin ja Tsekin osakilpailuista.

Suomesta pääsee varmuudella mukaan kaksi naista. Paikoissa ovat erittäin vahvalla otteella kiinni Matilda Castrén sekä Sanna Nuutinen.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa