Hyppää sisältöön

Krista Bakker päättää uransa New Yorkissa – kouluttautuu jo uuteen ammattiin

Krista Bakker vaihtaa golfammattilaisen kiertue-elämän kiinteistönvälittäjäksi kouluttautumiseen.

Kahdeksan vuotta Ladies European Tourilla pelannut ja kahdesti joukkuekisan pääkiertueella voittanut Bakker jää suomalaisen golfin historiaan MM-kisojen ensimmäisenä mitalistina joukkuekisassa ja henkilökohtaisen sarjan kakkosena Lydia Kon voittamassa kisassa.

Krista Bakker lopettaa kilpailemisen pääkiertueella.

Kauden ja oletettavasti koko uran viimeisen kisansa hän pelaa 13.–15 lokakuuta  Ladies European Tourin Aramco Seriesin yhdistetyssä joukkue- ja henkilökohtaisessa kilpailussa. Kisa pelataan Trump Golf Links at Ferry Point -kentällä, New Yorkissa.

“Olen pelannut ammattilaisena kahdeksan vuoden ajan. Alkoi tulla fiilis, että on aika hakea uusia haasteita. Golf tulee aina olemaan minulle rakas laji, mutta kilpaura LET:lla tulee päätökseensä”, Bakker määritteli GoGolfille antamassaan haastattelussa. 

Ammattilaisena Bakker kiersi LET:n ja LETAS-kiertueen kisoja vuodesta 2014. Kauden 2019 jälkeen Bakker ilmoitti lopettavansa ammattilaisena pelaamisen. 

Päällimmäiseksi syyksi hän määritti tuolloin kiertue-elämän kalleuden ja pienten palkintopottien muodostamat taloudelliset haasteet.

Vuoden tauon kisagolfista pelattuaan hän kuitenkin palasi LET:lle, joka kaudelle 2021 sai merkittävän tulonlähteen pelaajilleen Saudi-Arabian Aramco Seriesin joukkuekisoista.

Bakker on LET:n menestynein joukkuepelaaja

Krista Bakker (toinen oikealta) juhli joukkuekavereidensa kanssa Aramco Team Seriesin kisan voittoa
Krista Bakker (toinen oikealta) juhli joukkuekavereidensa kanssa Aramco Team Seriesin kisan voittoa Jeddahissa loppusyksystä 2021.
KUVA: LET

Tähän mahdollisuuteen Bakker tarttui todella onnistuneesti. Seitsemässä joukkuekisassa hän on ansainnut noin 103 395 euroa, joka on yli 40 prosenttia summasta, jonka hän kokonaisuudessaan LET:lta on tienannut vuosien 2014–2022 aikana.

Tällä mittarilla hän on LET:n menestynein pelaaja.

Bakker pelasi 2021 parhaan kautensa myös henkilökohtaisissa kisoissa. Hän sijoittui kolmanneksi Espanjan-osakilpailussa ja oli pistelistalla kauden päätteeksi 46:s. Tämän lisäksi hän saavutti ensimmäisen joukkuekisan voittonsa.

Kuluvalla kaudella menestys henkilökohtaisissa kisoissa on jäänyt edellisvuoden luomien odotusten jälkeen.

Joukkuekisassa Bakkerin menestys kuitenkin jatkui. Kolmessa pelaamassaan kilpailussa 2022 saldo on komea. Voitto, kolmas ja 13:s sija.

Asunnot ja sisustaminen lähellä sydäntä

Krista Bakker julkaisi edellisviikollta instagramissa päivityksen, jossa kertoi kouluttautuvansa Bo LKV:n palveluksessa kiinteistönvälittäjäksi.

“Pääsin mukaan yrityksen järjestämään koulutusohjelmaan, joka kestää kolme kuukautta. Asunnot ja sisustaminen ovat olleet pitkään kiinnostukseni kohteita. Lähden hakemaan oppia mieluisaan ammattiin. Halu ja intohimo menestymiseen on urheilutaustan kautta jalostunut osaksi persoonaani”, Bakker kertoi.

“Golfissa olen nauttinut erityisesti joukkueen eteen pelaamisesta, joka tulevassa työssä on merkittävä taito. Erityisen iloinen olen siitä, kuinka mukava ja ammattitaitoinen ryhmä minua on kouluttamassa ja työtovereina”, Bo LKV:n Töölön-toimistossa työhön valmistautuva Bakker painottaa.

MM-pronssi ja Lydia Kon kirittäminen ikimuistoisin saavutus

Näyttöä menestyvän joukkueen jäsenenä toimimisesta hänellä on LET:n kisojen lisäksi jo amatööriajoilta.

“Uran parhaaksi saavutukseksi nostan ehdottomasti MM-kisojen pronssin kaudelta 2012 yhdessä Sanna Nuutisen ja Noora Komulaisen kanssa.”

Tämä on Suomen maajoukkueiden ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa mitali MM-kisoissa. Henkilökohtaisessa sarjassa Bakker oli sensaatiomaisesti toinen edellään vain Lydia Ko, joka on pitänyt hallussaan maailmanlistan ykköspaikkaa ja voittanut kaksi majoria.

Bakkerin päätös ammattilaisuran lopettamisesta 28 vuoden iässä tuli suurelle osalle huippugolfia seuraavista yllätyksenä – etenkin sen takia, että viime vuonna sijoitus oli 46. pistelistalla. Lisäksi menestyminen joukkuekisoissa enteili Bakkerin ottavan seuraavien vuosien aikana askelia kohden LET:n kärkeä.

“Olen iloinen ja helpottunutkin tehtyäni ratkaisun lopettamisesta ja uuteen haasteeseen tarttumisesta. Ei jäänyt mitään jossiteltavaa. Menestystäkin tuli melkoisesti, vaikka tavoittelemaani LET:n ykköstilaa en onnistunut saavuttamaan.”

Kansainvälinen ura päättyy maailmantähtien joukossa 

Viimeisen kilpailunsa Bakker pelaa Aramco Seriesin yhdistetyssä joukkue- ja henkilökohtaisessa New Yorkissa.

Edellisvuoden kisassa mukaan oli ostettu nimekäs joukko LPGA:n tähtiä Kordan sisarusten, Nellyn ja Jessican johdolla. 

Myös muita kovia nimiä on luultavasti mukana 13.-15. lokakuuta pidettävässä kisassa, sillä LPGA:lla on tuolla viikolla tauko ennen Aasian kisoja.

Krista Bakker ei lukeudu henkilökohtaisessa sarjassa suosikkeihin. Joukkuekisassa tiimit pelaavat yhdessä, ja kultakin reiältä otetaan kahden kierroksen aikana kaksi parasta tulosta.

Tässä pelimuodossa Bakker on osoittanut venymiskykyä ja henkeä, joka on siivittänyt joukkuekaverit onnistumaan.

“Pidän itseäni hyvänä joukkuepelaajana. Tärkeää on luoda positiivinen ja kannustava fiilis koko ryhmään”, hän tietää reseptin menestykseen.

Ringsidessa puettiin vihreät takit toistamiseen peräkkäin Krista Bakkerin ja Peter Erofejeffin harteille
Krista Bakker edustaa Ringside Golfia. Vierellä seuran toinen pääkiertuekokemusta omaava tähti, Peter Erofejeff.
KUVA: Ringside Golf

Krista Bakker

Synt. 24.12.1993

Seura: Ringside Golf

Asunut perheensä kanssa Suomen lisäksi juniorina Espanjassa ja Hollannissa

Valmentajana toimii isä Kari Bakker ja myös veli Teemu ja sisko Katri lukeutuvat maamme huippupelaajiin

Parhaat kansainväliset menestykset  amatöörinä
 • MM-kisoissa 2012 pronssia yhdessä Sanna Nuutisen ja Noora Komulaisen kanssa
 • MM-kisoissa 2012 toinen henkilökohtaisesa sarjassa.
 • EM-kisoissa  2013 Turun Ruissalossa pronssia, henkiökohtainen sarja
 • EM-kisoissa joukkuekisan pronssia
Parhaat saavutukset ammattilaisena
 • Maailmanlistalla parhaimmillaan 398. Nykyinen sijoitus 475.
 • LET:n kilpailussa paras sijoitus 3. Espanjassa 2021
 • LET:lla yhteensä kuusi kertaa kymmenen joukossa henkilökohtaisissa kisoissa
 • LETAS-kiertueella voitto 2016 Hampurissa
 • LET:lla ja LETAS-kiertueilla vuosina 2014-2022 yhteensä 115 kisaa
 • LET:lla palkintorahaa 2014-2022 yhteensä 139 000 €
LET:n Aramco Series, joukkuekisat 2021-2022
 • Kaksi voittoa, kerran kolmas
 • Palkintorahaa seitsemässä kisassa yhteensä 103 395 €

Etsi luettavaa