Hyppää sisältöön

Kovavireinen Oliver Lindell hakee läpimurtokautta: ”En ole koskaan lyönyt palloa noin hyvin”

Oliver Lindell pelaa tällä hetkellä todella korkealla tasolla

Oliver Lindell voitti näytöstyyliin Gecko Tourin osakilpailun Espanjan Aurinkorannikolla. Lindell pelasi tulokset 64-66 (-12), jolla hän jätti seuraavan peräti neljän ja kolmannen pelaajan kahdeksan lyönnin päähän.

Oliver Lindellin kaksi voittoa Gecko Tourilla eivät välttämättä tarkoita yhtään mitään. Samalla tavalla hän kävi voittamassa espanjalaiskiertueen kilpailun myös vuosi sitten, mutta kaudesta tuli pannukakku. Nyt Lindell kuitenkin kokee, että treeni alkaa tuottaa tulosta, eikä pelkkä lahjakkuus ole enää aseena kun pelataan Challenge Tourin menestyksestä. 

”En ole varmaan koskaan lyönyt palloa noin hyvin kuin avauskierroksella. Missailin noin kuusi alle kolmemetristä birdiepaikkaa, siitä huolimatta sain pelattua huipputuloksen”, Oliver kertoi avauspäivän jälkeen. 

Toisella kierroksella peli oli niin vakaata, että voitto varmistui lipulta selkeällä marginaalilla. Tulos 66 (-5) oli ”more than enough” ja oikeutti neljän lyönnin voittoon. Viimeisellä kierroksella sai kuitenkin punnertaa. 

”Olin kaksi lyöntiä perässä vielä kasilla, mutta luotin vahvaan takaysiin. Peli alkoi ratkeamaan kun kaveri teki virheitä 13:nnella ja 14:nnellä ja ero ratkesi sitten lopussa kunnolla”

Challenge Touria päätyömaanaan pelaava Lindell lähti kotiin lumihommiin voiton jälkeen. Paluu Espanjaan koettaa jo parin viikon päästä kun Nordic Leaguessa pelataan Winter Seriesin osakilpailuja. Silloin vastus on pari astetta kovempaa. 

”Pienempien kisojen pelaaminen muistuttaa taas menestymisestä ja voittamisesta. Tavoite on tänä vuonna onnistua voittamaan myös Challenge Tourilla ja ottaa loikka kohti European Touria”, Lindell täsmentää.

Heikko vuosi 2018 saattoi olla juuri se mitä 20-vuotias uralleen tarvitsi. Vaikka heikko menestys tuntui pahalta, se myös herätti muistamaan kuinka paljon töitä menestyminen vaatii. 

”Pelkällä lahjakkuudella ei pääse vielä kovin pitkälle. Piti laittaa kädet saveen ja alkaa treenaamaan entistä enemmän. Talvi on tehty kovaa työtä perusasioiden parissa ja se työ alkaa nyt kantaa hedelmää. Odotan suurella innolla, että isot kisat alkavat”, Oliver täsmentää. 

Tänä vuonna hänellä on heikompi kategoria Challenge Tourille kuin viime vuonna. Vielä ei ole selvää, mutta on oletettavaa, että Vierumäen villit kortit saattavat tuoda muutamia lisäkisoja kalenteriin. Toki menestys alkuvuodesta takaisi, että kalenteri olisi täysi vuoden alusta loppuun. 

 

Etsi luettavaa