Kova englantilainen pudotti Katri Bakkerin Amateur Championshipissä

Katri Bakkerin isosisko Krista pelasi elämänsä parhaan kisan vuoden 2012 MM-kilpailuissa. KUVA: JUHA HAKULINEN

Suomalaisten lento loppui lyhyeen The Amateur Championshipissä. Katri Bakker hävisi kovalla englantilaiselle ensimmäisellä reikäpelikierroksella. Muut suomalaiset putosivat lyöntipelikarsinnassa.

Katri Bakker putosi keskiviikkona Englannissa pelattavassa The Amateur Championshipissä ensimmäisellä reikäpelikierroksella. Bakker koko 2/1-tappion emäntämaan Annabelle Fullerille.

Fuller, joka osallistui muutama viikko sitten Women’s US Openiin, on amatöörien maailmanlistalla sijalla 44. Vuonna 2020 hän ylsi The Amateur Championshipin finaaliin ja viikkoa aiemmin voitti Englannin avoimet lyöntipelimestaruudet.

Voisi siis sanoa, että Bakker ei hävinnyt otteluaan kehnolle pelaajalle.

Bakker, jonka sijoitus amatöörirankingissa on 508:s, oli ainoa suomalainen nainen, joka läpäisi kahden kierroksen lyöntipelikarsinnan.

Krista Junkkari karsiutui reikäpeleistä harmittavasti lyönnillä. Hänellä oli sama yhteistulos kuin viimeisellä karsinnan läpäisseellä, mutta Junkkari putosi 64 parhaan joukosta heikomman toisen kierroksen takia.

Suomesta kilpailuun osallistui seitsemän naista. The Amateur Championship on yksi maailman arvostetuimmista amatöörien golfturnauksista.