Hyppää sisältöön

Koululaiset valtasivat Katinkullan golfkentän – alakoulujen mestaruuskisoissa mukana 172 junioria

Osa Katinkullan  kisaan osallistuneista oppilaista oli ensimmäistä kertaa kentällä

Katinkulta Golfissa järjestetyt Sotkamon alakoulujen mestaruuskilpailut olivat oletettavasti ensimmäiset lajissaan Suomessa. Kisan suosio ja lasten innostus ylittivät kaikki odotukset.

Katinkulta Vuokatti – jokamieskenttä  oli peliareenana kun kuluvan viikon maanantaina ja tiistaina Sotkamon alakoulujen oppilaat osallistuivat golfmestaruuskisoihinsa.

Osallistujia oli käsittämätön määrä, 172, ensiluokkalaisista kuudesluokkalaisiin asti.

5-6 luokkalaiset pelasivat 9-reiän kilpailun punaisilta tiiltä oikeilla golfvälineillä. 3-4 luokkalaiset ratkoivat paremmuuttaan ja tutustuivat lajiin ”draivia kouluun” välineillä(muovimailat, tennispallot) footgolfreikiin. 1-2 luokkaiset pelasivat footgolfia jalkapallolla.

Sotkamon koululaisten kilpailumuotoon rakennettu golftapahtuma on hyvä esimerkki siitä, miten lapsia tutustutetaan ja innostetaan golfiin

Sotkamon koululaisten kilpailumuotoon rakennettu golftapahtuma on hyvä esimerkki siitä, miten lapsia tutustutetaan ja innostetaan golfiin

Katinkulta Golf

”Katinkulta Golf ry on jo vuosia tehnyt kouluyhteistyötä eri muodoissa. Koululuokat ovat käyneet tutustumassa lajiin kentällä, lähinnä rangella ja puttiviheriöllä. Viime vuosina olemme kiertäneet kouluja pitämässä draivi kouluun -tapahtumia ja välituntiliikuntaa”taustoittaa Katinkulta Golfin pro Pertti Oja.

Oja piti edellistalvena Vuokatin koululla liikuntapäiväkerhoa 1-3 luokkalaisille.

”Tulemme jatkamaan tätä kerhotoiminnan nimellä toukokuussa ja elo-syyskuussa, siten että koululaiset tulevat golfkentälle. Elokuussa meillä oli ensimmäistä kertaa opegolf, joka saatiin sisälle opettajien veso -koulutukseen ja osallistujiakin kiitettävät 25 opettajaa”, Pertti Oja jatkaa.

Lapsikin innostuu golfiin pelaamalla

Sotkamon koulujen mestaruuskisoihin osallistuneista melkoinen osa oli ensikertalaisia golfkentällä. Seuran jäseniäkin oli joukossa noin 20.

”Merkittävin huomio tästä kilpailusta oli se, että lapset pääsivät oikealle golfkentälle pelaamaan eri muodoissa golfia ja tykkäsivät siitä todella kovasti. Muutenkin olen huomannut eri golfesittelytilaisuuksissa, että pelaaminen kentällä herättää eniten innostusta ja mielenkiintoa lajia kohtaan. Tämän innoittamana tulemmekin jatkossa järjestämään luokkien pelipäiviä ja tapahtumia Vuokatti – jokamieskentällä”, Oja suunnittelee.

Sotkamon koulujen 5-6 luokkalaisten palkitut Katinkullassa yhdessä Pertti Ojan kanssa

Sotkamon koulujen 5-6 luokkalaisten palkitut Katinkullassa yhdessä Pertti Ojan kanssa

Katinkulta Golf

Kilpailujen suunnittelutyöryhmän muodostivat Ojan kanssa  Leivolan koulun opettajat Ilkka Korhonen ja Matti Lukkari.

”Iso kiitos kuuluu myös seuramme senioreille, jotka toimivat koulujen opettajien tavoin ohjaajina ja pelinvalvojina. Ilman heitä näin ison ryhmän vetäminen olisi ollut mahdotonta”, Oja jakoi tunnustusta apujoukoilleen.

Elokuussa Katinkullassa järjestettiin ensimmäistä kertaa opegolf, joka oli osa opettajien veso -koulutusta. Osallistujia oli 25.

Katinkullan ja Sotkamon koulujen antama esimerkki on mainio muistutus siitä,  että kiinnostusta lajiin on erityisesti pelaamisen ja kilpailemisen kautta kaikissa ikäryhmissä, mutta etenkin junioreiden keskuudessa.

Golfväen tuskaillessa juniorien määrän laskua seuroissa on hyvä muistaa, että ympäri maaan yleistyvä koulujen kautta tapahtuva harrastaminen on sekin golfaamista.

Täysmittaisilla, sekä etenkin par 3-kentillä ja harjoitusalueilla lajia harrastaa  rekisteröityjen noin 13 000  juniorin lisäksi huomattavasti tätä suurempi määrä koululaisia, kesäisin kursseihin osallistuvia, vanhempiensa  kanssa golfaavia, sekä muiden lajien harrastajia tutustumistilaisuuksissa. 

Etsi luettavaa