Hyppää sisältöön

Koronaan sairastuminen muutti Matilda Castrénin valmistautumista kauteen: ”Omaa parasta peliä esiin entistä useammin”

Matilda Castrén on sijoittunut yhtä majoria lukuunottamatta neljässä majorissa  ja Tokion olympialaisissa sijoille 18-30

Castrénin harjoitusjakso ennen torstaina Orlandossa käynnistyvää voittajien kisaa jäi suunniteltua lyhyemmäksi.

Matilda Castrén lentää sunnuntaina kotoaan San Diegosta Floridan Orlandoon, jossa torstaina käynnistyy LPGA:n perinteinen voittajien kisa 29 pelaajan voimin. 
Seuraavalla viikolla hän on mukana Miamin pohjoispuolella, Boca Ratonissa pelattavassa täyden fieldin kisassa.

Castrén ennakoi, että hän todennäköisesti vetää nimensä pois kauden kolmannesta, niinikään Floridassa pelattavasta kisasta saadakseen kunnon harjoitusjakson ennen maaliskuussa jatkuvia kisoja.

Castrénin ja Kiira Riihijärven suunitelmissa oli pitää yhteinen leiri valmentajiensa Petteri Nykyn ja Tommi Linnan kanssa Floridassa tammikuussa ennen LPGA:n kauden käynnistymistä

”Valmistautuminen kisoihin meni uusiksi sairastuttuani jouluna lomani aikana Suomessa koronaan. Pääsimme kotiin Kaliforniaan vasta reilu viikko sitten”, vuoden 2021 kolmanneksi parhaaksi urheilijaksi  Suomessa valittu Castrén kertoi GoGolfin haastattelussa lauantaina.

Castrén osallistui torstaina kuvayhteyden kautta Urheilugaalan lähetykseen.

”Tulos oli hyvä. En voi sanoa olevani pettynyt, olympiamitalistit olivat ennakkosuosikkeja. Oletin kyllä Mira Potkosen voittavan. Golf oli edellisvuoden tavoin hyvin esillä, joka luonnollisesti lämmittää kaikkia lajin harrastajia ja seuraajia.” 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

Henkilön Matilda Castren (@matilda_castren) jakama julkaisu

Koronasta toivuttuaan Castrén on totutellut tauon jälkeen lyömiseen, ja vetänyt uuden fysiikkavalmentajansa kanssa päivittäin treenejä.
”Korona osui kohdalleni lieväoireisena. Positiivista asiassa on se, että sairastumisen myötä tuli levättyä huolella.”

”Kroppaa ja lihaksistoa on herätetty lyhyellä aikataululla kisakuntoon, pyritty saamaan nopeudet normaaleiksi ja ruosteista oloa syrjemmälle.”

Kahden ensimmäisen kilpailun kentät ovat Castrénille tuttuja.
”Oikein hyviä ja silmää miellyttäviä kenttiä. Kauteen lähteminen on aiempia kahta helpompaa, että kokemuksen myötä olen oppinut, kuinka kisatapahtumat toimivat, ja millaisella pelillä menestyy.”

”Oleellista on myös se, että nyt on mahdollista jaksottaa kisat ja harjoitusjaksot edellistä kautta paremmin”, hän viittaa etenkin hektiseen muutaman kuukauden jaksoonsa alkukesästä syksyyn päättyneellä kaudella.

Ensimmäinen harjoitusjakso osuu jo toisen kisaviikon jälkeen. Seuraavat kisat ovat vasta maaliskuun puolella Singaporessa ja Thaimaassa.

Paras oma peli riittää menestykseen – tavoitteet majoreissa

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

Henkilön Matilda Castren (@matilda_castren) jakama julkaisu

Castrénin kuuma jakso käynnistyi kesäkuun alussa kestäen syyskuun Solheim Cupiin. 
Kymmenen kisan jaksossa hän voitti San Franciscossa LPGA:n kisan ja oli kerran kakkonen. 

Sijoituksia 20:n joukkoon tuli koko kauden aikana seitsemän, näistä kuusi kesällä. Gant Ladies Openissa Castrén katkaisi suomalaisten 13 vuoden voitottoman jakson LET:lla ja avasi itselleen oven Solheim Cupiin.
Ilotulitus päättyi kolmeen voittoon neljässä ottelussa Solheim Cupissa.

Syksyllä tuloskunto oli kateissa väsymyksen ja sairastelujen vuoksi.

”Alkavan kauden merkittävä tavoite on saada oma paras peli esiin edellisvuotta useammin. Käytännössä se tarkoittaa viheriöosumien ja kuumien lähestymisten määrän nostamista, sekä tehokkaiden puttipäivien lisäämistä.”

Castrén haluaa myös saada avauksiinsa lisää pituutta.
”Tämä osio kehittyy kauden aikana jatkuvien fysiikkatreenien avulla. Siinä täytyy olla kuitenkin tarkkana, että voiman lisääminen ei sotke svingaamista.”

Majoreissa ja toistaiseksi ainoissa olympialaisissaan Castrén on viisi kertaa kuudesta ollut erittäin lupaavasti sijoilla 18-30. 

”Isoissa kisoissa menestyminen on selkeä tavoite. Voittoon tarvitaan kovan luokan onnistuminen, myös rohkeutta hakea tulosta ottamalla kauempaakin suuntausta lähemmäs lippua.”
 

Ahvenanmaan kisa osuu huonoon ajankohtaan

Eurooppaan Matilda Castrén suuntaa kauden aikana vähintään kahdesti. 

”Veljen häät ovat toukokuun lopulla Helsingissä. Niitä on mukava päästä kisojen välissä juhlimaan.”

Hän osallistuu luonnollisesti myös Euroopan majoreihin, Evian Championshipiin ja Women´s Openiin, sekä näiden välissä pelattavaan Scottish Openiin.

Suomen LET-kisan voiton puolustaminen Ahvenanmaalla syyskuun alussa on vielä päättämättä. 

”Ajankohta on LPGA:n ohjelman kannalta äärettömän huono. Päätöstä en ole vielä tehnyt.”

Uudella caddiella on kokemusta yhteistyöstä maailman parhaiden naispelaajien kanssa

LPGA:lla pelaamiensa kahden vuoden aikana Castrénilla on ollut lukuisia caddeja johtuen etenkin ensimmäisen kauden aikana vähäisestä kilpailujen määrästä.

Kauden 2021 alkuvaiheilla hän pestasi caddiekseen miesten kiertueilla meritoituneen John Rawlingsin. Menestyskäyrä lähti nousuun pian Rawlignsin aloitettua työnsä.

Rawlings oli rakentamassa olympialaisia lukuunottamatta kaikkia Castrénin menestyksiä Solheim Cupiin asti.

Yhteistyö päättyi hyvin poikkeuksellisella tavalla, Rawlingsille näytetttiin kisaviikolla järjestäjien puolelta ovea kentän ulkopuolella tapahtuneiden selkkausten vuoksi.

Solheim Cupin jälkeen Castrén sai aisaparikseen erittäin kokeneen Jonny Scottin.

Skotlantilaisen aiempien työnantajien lista on vaikuttava, Laura Davies, Karrie Webb, Lydia Ko, Azahara Munoz sekä Carlota Ciganda.

Kolme ensimmäistä ovat olleet omina huippuvuosinaan maailman ykkösiä, Munoz sekä Cigandakin Euroopan kantavia pelaajia Solheim Cupissa.

Ensimmäisiin kahteen kilpailuunsa Matilda Castrén lähtee siis alkuperäistä suunnitelmaa ohuemmalla harjoitusmäärällä, mutta silti potentiaalisena menestyjänä LPGA:n tähtien joukossa.

Sanna Nuutinen on ilmoittautunut kauden kahteen ensimmäiseen täyden fieldiin kisaan tammikuun lopulla ja helmikuun alussa. Ensimmäiseen hän on kymmenennellä varasijalla, toiseen Castrénin todennäköisen vetäytymisen johdosta käytännössä kuudentena.

LPGA

 

Etsi luettavaa