Hyppää sisältöön

Korona sulkee jälleen Irlannin – myös golfkentät joutuvat laittamaan oven säppiin kuudeksi viikoksi

Irlantilaisilla golfkentillä on pian jälleen tyhjää

Irlannissa koronaepidemia leviää jälleen kovaa vauhtia, minkä vuoksi viranomaiset ovat joutuneet asettamaan jälleen tiukkoja rajoituksia ihmisten liikkumiselle.

Irlannissa ja Pohjois-Irlannissa otetaan jälleen kovat konstit käyttöön taistelussa kovaa vauhtia leviävää koronaepidemiaa vastaan. Käytännössä koko maa menee sulkutilaan kuudeksi viikoksi lukuunottamatta esimerkiksi apteekkeja, ruokakauppoja ja muita tärkeitä ostospaikkoja.

Myös ihmisten liikkumista rajoitetaan rajusti. Esimerkiksi ulkoilua ei saa harrasta viittä kilometriä kauempaa kotoa. Irlannin rajoitukset ovat tiukimmasta päästä Euroopassa.

Keväällä maassa tosin turvauduttiin vieläkin tiukempiin rajoituksiin, sillä tuolloin piti pysyä kahden kilometrin säteellä kotoa.

Irlannissa asuva dekkarikirjailija Markus Ahonen sanoo, että koronatapausten määrä on kasvanut Vihreällä saarella syys-lokakuussa tasaisesti.

”Nyt on joka päivä yli tuhat tapausta. Viikonlopun päivinä molempina melkein 1 300. Tänäänkin 1 100 ja risat. Ei tunnu talttuvan enää muuten eikä tartuntaketjuja pystytä enää välttämättä jäljittämään”, Ahonen toteaa.

Ahosta harmittaa, että koko maa joutuu nyt kärsimään siitä, kun osa ihmisistä ei pysty toimimaan vastuullisesti.

”Ja osa porukoista ei jaksa enää välittää pienistäkään rajoituksista. On ollut isoja bileitä ja muuta. Nyt niistä ja rikkomuksista aletaan sanktioida.”

Suojassa uusilta rajoituksilta ei ole myöskään golf. Irlannin Golfliitto tiedotti tänään, että golfkenttien pitää sulkea ovensa 48 tunnin sisällä siitä, kun uudet rajoitukset astuvat voimaan puolilta öin.

Välttämättömiä golfkentän hoitotoimenpiteitä saa kuitenkin tiukkojen rajoitusten alla harjoittaa.

Golfliitolle oli itselleenkin vielä hieman epäselvää, voisivatko harjoittelualueet ja ranget kuitenkin pysyä auki uusien rajoitusten aikana. Tiedotteessaan se lupasi selvittää asiaa.

Viime keväänä monessa Euroopan maassa golfkentät suljettiin koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Suomi oli harvoja maita, jossa on päästy pelaamaan golfia koko pandemian aikana.

Etsi luettavaa