Hyppää sisältöön

Korjaa vasemman käden koukistuminen ranteiden avulla

Vasen käsi olisi hyvä pitää suorana tehokkaan golfsvingin aikana. Käden koukistuminen liittyy usein huonoon ranteiden toimintaan.

Jos pelaaja ei käytä ranteita taakseviennissä on liikkeen pituus ja voima saatava muualta. Vasemman käden koukistaminen ja kyynärtaipeen svingaaminen tuntuu monille luonnolliselta vaihtoehdolta. Tämä liike ei kuitenkaan sovellu golfiin kovin tehokkaasti. Liike on vaikea toistaa ja voi johtaa jopa kyynärpään loukkaantumiseen.

Ongelman voi kuitenkin korjata keskittymällä rannekulman svingaamiseen. Kyynärtaipeen sijaan anna ranteiden taittua taakseviennissä mahdollisimman paljon. Tämä lataa svingiin tarvittavan energian, etkä tunne tarvetta käsien koukistamiselle. Tuota nopeutta mailan ja vasemman käsivarren välisen kulman avulla. 

Voit myös jättää taakseviennin pituuden hieman tavallista lyhyemmäksi. Kun rintakehä ja hartiat lopettavat kiertymisen on myös käsivarsien hyvä pysähtyä. Näin vasen käsi pysyy suorempana. 

GettyImages

Huono rannekulma voi johtua ranteiden vajaasta liikkuvuudesta. Silloin ote mailasta on erittäin tärkeä. Ranteiden käyttö taakseviennissä helpottuu vahvemmalla otteella, jossa kämmenselkä osoittaa reilusti kohteesta oikealle.

Davis Love III on loistava malliesimerkki. Yksi tourin parhaista ja pisimmistä pallonlyöjistä on viettänyt PGA Tourilla lähes 30-vuotta. Hän voitti tourilla vielä kaudella 2015 51-vuotiaana. 

 

Etsi luettavaa