Hyppää sisältöön

Korhosen yllättävä päätös vetäytyä US Openista sinetöi käytännössä Suomen miesedustajat Tokioon olympiagolfiin

Sami Välimäki ja Kalle Samooja voivat alkaa jo suunnitella Tokion-matkaa.

Mikko Korhosen päätös vetäytyä US Openissa varmisti käytännössä sen, että olympiarankingin perusteella Suomesta matkustavat Tokioon Sami Välimäki ja Kalle Samooja. Naisissa Matilda Castrén voi käytännössä olla varma edustustehtävissä – myös Sanna Nuutisella on toinen jalka koneessa.

Mikko Korhonen pitää kolmen viikon tauon kilpailuista, eikä osallistu viikon päästä torstaina alkavaan US Openiin. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että nousukunnossa oleva Korhonen menetti mahdollisuutensa päästä mukaan Tokioon edustamaan Suomea olympialaisissa.

Korhonen kertoi tiedotteessa, että pelaa seuraavan kerran vasta heinäkuun alussa Irish Openin.

Korhosella olisi ollut mahdollisuus nousta kisakoneeseen menestymällä hyvin US Openissa. Olympiaranking päättyy miesten osalta maanantaina 21.6. eli heti US Openin jälkeen. Naisten olympiaranking katkaistaan viikkoa myöhemmin.

Näin ollen Suomea edustavat Tokiossa Sami Välimäki ja Kalle Samooja, jotka ovat Korhosta edellä golfin maailmanlistaa mukailevassa olympiarankingissa.

Välimäen sijoitus tuoreella maailmanlistalla on 113:s ja Samoojan 115:s. Korhonen nousi Hampurin seitsemännen sijan ansiosta maailmanlistalla 185:nneksi. 

Korhonen on Välimäen ja Samoojan varamies, jos jompikumpi joutuu syystä tai toisesta jättämään väliin olympialaiset.

Näin toimii olympiaranking

Olympialaisiin pääsee pelaamaan olympiarankingin perusteella 60 miestä ja 60 naista.

Suomella on erittäin suurella todennäköisyydellä Tokion-kisoissa kaksi paikkaa sekä miehissä että naisissa. Maapaikat jaetaan maailmanlistan sijoituksen perusteella siten, että jokainen maa saa lähettää maailmanlistan sijoituksen perusteella kaksi parasta pelaajaansa, kunnes 60 pelaajan kiintiö täytyy.

Lisäksi maailmanlistan 15 parasta pelaajaa pääsee mukaan olympialaisiin, kuitenkin siten, että yhtä maata voi edustaa olympialaisissa korkeintaan neljä pelaajaa.

Käytännössä tämä sääntö koskettaa ainoastaan yhdysvaltalaisia miespelaajia, sillä heitä on tällä hetkellä maailmanlistan 15 parhaan pelaajan joukossa peräti kymmenen.

Naisten tuoreella maailmanlistalla 15 parhaan pelaajan joukossa on  neljä yhdysvaltalaista ja korealaista pelaajaa.

Castrénin paikka lähes varma

Myös naisissa Suomella on tämänhetkisen rankingin perusteella kaksi maapaikkaa olympialaisiin, ja näyttää erittäin todennäköiseltä, että myös kaksi suomalaisnaista kisoihin matkustaa. Hyvin menneen Women’s US Openin jälkeen Matilda Castrén voi jo olla olympiapaikastaan varma.

Hän nousi tuoreella maailmanlistalla sijalle 158. Toisessa maapaikassa on kiinni Sanna Nuutinen, jonka sijoitus maailmanlistalla on 243:s. Huiman loppukirin ansiosta kisakoneeseen voi nousta myös Ursula Wikström, joka on maailmanlistalla 70 sijaa Nuutista perässä. Wikströmin tuore sijoitus maailmanlistalla on 313:s.

Kun golf palasi olympialaisiin vuonna 2016 Riossa, Suomea edustivat Mikko Ilonen ja Roope Kakko sekä Wikström ja Noora Komulainen.

Miesten olympiagolf pelataan 29.7.–1.8. Naiset ratkaisevat mitalien kohtalon viikkoa myöhemmin.

Olympiarankingit

Etsi luettavaa