Korhoselle kauden paras sijoitus T9 vaikeuksista huolimatta

CarouselImage

Mikko Korhonen lähti Perth Internationalin päätöspäivään kuudennelta sijalta käsissään avaimet ottaa uransa paras sijoitus Euroopan Tourilla. 15 pelatun väylän jälkeen tavoite olikin jo toteutumassa, mutta viimeisen kolmen reiän virheet tiputtivat sijoitusta jaetuksi yhdeksänneksi.

Mikko Korhonen varmasti tiedosti mahdollisuutensa Euroopan Tourin Perth Internationalin päätöspäivään lähdettäessä. Hyvä kierros pari alle parin olisi tuonut uran parhaan sijoituksen ja lauantain kaltainen kierros olisi voinut nostaa Korhosen voittokamppailuunkin.

Korhonen aloitti kierroksensa kolmella parilla, kunnes etuysin ensimmäinen bogey livahti korttiin neljännellä väylällä. Nummelalainen paikkasi bogeyn kuitenkin väylien seitsemän ja yhdeksän birdieillä.

Meno jatkui vakuuttavana, kun Korhonen iski vielä väylälle 11 sekä 15 birdiet, millä hän oli jo kolme alle parin päätöspäivää. Uran paras sijoitus olisi vaatinut viimeisiltä kolmelta väylältä kolme paria.

Korhosen epäonneksi kierroksen mustin hetki sattui väylällä 16, missä virheet johtivat tuplabogeyyn. Tätä seurasi vielä valitettava bogey päätösreiällä ja näin lupaavasti alkanut kierros sai mollivoittoisen päätöksen, korttiin even par 72 lyöntiä.

Korhonen_perth

Vaikka monille, kuten varmasti Korhoselle itsekin, jäi viimeisestä kierroksesta hieman karvas maku suuhun, on muistettava, että kokonaisuutena viikko oli parasta Korhosta sitten viime lokakuun, kun Portugal Mastersista irtosi samainen jaettu yhdeksäs sija.

Koko kautta ajatellen Perthin kisassa onnistuminen tuli tärkeään paikkaan ja oli varmasti tervetullut lisäpotku itseluottamukselle.

Päätöspäivään 3 lyönnin johdosta lähtenyt major-voittaja Louis Oosthuizen pelasi sunnuntaina viisaasti ottamatta turhia riskejä.

Eteläafrikkalaisen taktiikka puri, vaikka Ranskan Alexander Levy nakutti päivän parhaan tuloksen -6, 66 lyöntiä, millä hän piti pitkään kärkipaikkaa klubitalolla. Näin Oosthuizenille riittikin viimeisellä reiällä bogey voittoon.