Hyppää sisältöön

Korhosella tavoitteena neljä ehjää kierrosta: ”Se ei ole vähään aikaan onnistunut”

Mikko Korhonen ylsi kolmatta kertaa urallaan European Tourin finaalikilpailuihin.

European Tourin kauden ensimmäinen finaalikisa pelataan Montgomerie Maxx Royal -kentällä, joka osuu hyvin Mikko Korhosen silmään.

Euroopean Tourin kolme kilpailua käsittävä finaalisarja starttaa huomenna Turkish Airlines Openilla, joka pelataan Turkin Belekissa. Kisaan, jonka palkintopotti on yhteensä seitsemän miljoonaa dollaria (noin 6,3 miljoonaa euroa), mahtuu Suomesta mukaan Mikko Korhonen ja Kalle Samooja.

Korhonen on kiertueen rankingissa sijalla 43 ja Samooja 75. Kisaan mahtui mukaan 75 pelaajaa. Poisjääntien vuoksi viimeinen rahalistan perusteella paikan kisaan saanut pelaaja oli Englannin Sam Horsfield, joka on Race to Dubai -rankingissa 85:ntenä.

Suomalaisista Korhosen on ollut viime kuukausien aikana kelpo vireessä. Hän on edennyt jatkoon kymmenessä viime kisassaan peräkkäin, mutta huippusijoituksia kymmenen parhaan joukkoon ei ole kuitenkaan tullut yhtään.

Koko kauden aikana Korhonen on karsiutunut vain neljästi 21 startissaan ja kauden kohokohta oli tietysti toukokuun alussa tullut Volvo China Openin voitto, joka toi miehelle muhkean yli 400 000 euron tilin ja rutkasi ranking-pisteitä, joiden turvin hän porskuttelee rankingissa noinkin korkealla.

Turkin finaalikisa on Korhoselle uran kolmas. Vuonna 2016 hän sijoittui 31:nneksi. Viime vuonna sijoitus oli neljä pykälää heikompi. Viime vuonna hän pääsi mukaan myös Etelä-Afrikan ja Dubain finaaleihin, jotka pelataan tänä vuonna Turkin kisaa seuraavilla viikoilla.

Paikka kauden päättävässä Dubain finaalissa on tänäkin vuonna Korhosen käden ulottuvilla.

”Hieno baana ja hienot kelit!”

Turkin-kilpailu pelataan tänä vuonna uudella kentällä.  Montgomerie Maxx Royal -kenttä on suhteellisen kapea ja etenkin avauspelin osalta haastava kisa-areena, minkä luulisi sopivan hyvin tunnetusti tarkkoja avauksia nakuttelevalle Korhoselle.

Puiden reunustamat väylät ovat suhteellisen kapeita ja kentällä on bunkkereita runsaasti. Paikoin myös vesiesteet haastavat pelaajat lähestymislyönneissä.

”Hieno baana ja hienot kelit! Aika jenkkityylinen tämä on. Draivaaminen tulee olemaan isossa osassa. Raffit eivät ihan mahdottomia ole, mutta väylillä on hyvä pysyä”, Korhonen sanoi tiedotteessa.

”Griineillä on ollut joku tauti ja ne ovat paikoitellen vähän vaurioituneet. Kokonaisuudessaan kenttä on ihan ok kunnossa.”

Korhonen starttaa avauskierrokselle huomenna klo 11.35 Suomen aikaa. Hän pelaa Thaimaan Kiradech Aphibarnratin ja Espanjan Alvaro Quirosin kanssa.

”Tavoitteena on pelata neljä tasapainoista päivää, se ei ole vähään aikaan onnistunut”, hän sanoo.

Turkish Airlines Openissa taso on hurja, sillä muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta mukana ovat kaikkia kiertueen parhaat pelaajat. Kymmenen parhaan joukosta mukana ovat Bernd Wiesberger (1.), Shane Lowry (2.), Matt Wallace (5.), Robert MacIntyre (7.), Erik van Rooyen (8.), Danny Willett (9.) ja Christiaan Bezuidenhout (10.)

Kilpailun näyttää suorana lähetyksenä Viasat ja Viaplay

Etsi luettavaa