Hyppää sisältöön

Korhosella, Pulkkasella ja Samoojalla vahva päivä Wentworthissa

Tapio Pulkkasen paras sijoitus Wentworthissa on kolmella yrittämällä 26. sija

Thaimaan Kiradech Abhibarnrat (-8) johtaa BMW PGA Championshipia, suomalaiskolmikko on sijaluvulla 20. kuusi lyöntiä heikommalla tuloksella

European Tourin lippulaivakisassa paketoidaan sunnuntaina Ryder Cup -joukkueeseen vielä kuusi pelaajaa. Suomalaisilla ei ole käytännön mahdollisuuksia, mutta hienoissa puitteissa käytävässä kisassa jatkoonpääsy ja kärkipäähän nousu olisivat hatunnoston arvoisia.

Mikko Korhonen, Tapio Pulkkanen ja Kalle Samooja rakensivat aamupäivän kierroksillaan kukin tuloksen 70,-2.

Pulkkasella oli kuusi birdietä, Korhosella viisi, joita tasoitti kolme bogia.
Samooja tuhri mahdollisuuksiaa tuplaan, mutta otti sen hienosti takaisin 17:n eaglella.

”Hyvä avaus kisaan osaltani. Hyvää taistelua tänään. Vähän oli siellä sun täällä lyönnit, mutta takalenkillä tekeminen alkoi paranemaan”, Korhonen kertoi omasta lenkistään

”Yleisöäkin oli kivasti paikalla. Onhan se mukavaa, kun nyt aletaan päästä normaaliin päin takaisin. Hieno turnaus ja hyvä ilmapiiri täällä!” hän jatkoi.

Sami Välimäki (73,+1) jää avauspäivän jälkeen cut-rajan väärälle puolelle. Edellisvuonna hän oli 41 reiän jälkeen yhteensä kahdeksan alle ja syvällä kärkikymmenikösssä. Välimäki kiehahti hukattuaan lauantaina kuudennella reiällä pallonsa karheikkoon, pelaten 13 viimeistä viisi yli. Lopputuloksissa hän nousi tuolloin hienon neljännen kierroksen jälkeen 13:ksi.

Meneillään olevassa kisassa Välimäki ei vielä tarvitse toisena päivänä ihmeitä, mutta kuutosella alkava tulos veisi lähes varmasti jatkoon.

Korhoselle osallistumiskerta on viides. Hän on ollut parhaimmillaan 15:s, palkintorahaa tuli peräti 80 000 euroa. Tapio Pulkkasen paras sijoitus kolmella yrityksellä on 26:s, Kalle Samooja on ainoassaan ollut sijalla 48. 
Suomalaisista kaikkien aikojen paras sijoitus on Mikko Ilosella (12.).

Kilpailun kärjessä on Kiradech Abhibarnrat (-8), jonka ranking on noussuet yli 500:n.
Adam Scott (-7) on myös kulkenut pitkään varjojen mailla. Vahvan ilmoituksen halustaan saada villi kortti Ryder Cupin esitti umpiruosteeessa kaksi vuotta ollut Justin Rose (-5), joka kiritti aussia jo tasan 20 vuotta sitten samassa kisassa.
Englantilaiselle riittäisi suoraan valintaan voitto Wentworthista. Helpommin sanottu kuin tehty. Kokemuksen puutteesta se ei jää Rosen osalta puuttumaan. Hänelle kisa on 16:s, parhaat saavutukset kaksi kakkostilaa.

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport Golf lähettävät kisaa suorana lauantaina kello 14.00-20.30.

Tulospalvelu

Ylättäväviäkin nimiä voi ET:n pistelistan perusteella nousta suoraan joukkueeseen.

Etsi luettavaa