Hyppää sisältöön

Korhosella ja Välimäellä loppukirin paikka – tässä ovat suomalaisten lähtöajat ja pelikaverit Jon Rahmin tähdittämässä kisassa

Mikko Korhonen, Sami Välimäki ja Jon Rahm pelaavat tällä viikolla Madridissa. KUVAT: GETTY IMAGES

Mikko Korhonen tavoittelee edelleen finaalipaikkaa DP World Tourilla, mutta kiire alkaa tulla, mikäli hän aikoo mahtua 50 parhaan joukkoon.

DP World Tourin kausi alkaa kääntyä ehtoopuolelle. Jäljellä on enää kuusi kilpailua, joista viimeinen on kiertueen finaali eli DP World Tour Championship.

Neljänä edellisenä vuotena kisaan on päässyt pelaamaan vähintään yksi suomalaispelaaja, viimeksi Tapio Pulkkanen, joka hyytyi hyvän alun jälkeen jääden kisan viimeiseksi.

Vuonna 2020 kisassa olivat mukana Sami Välimäki ja Kalle Samooja, joista ensiksi mainittu sijoittui upeasti viidenneksi. Vuosina 2018 ja 2019 finaaliin mahtui mukaan Mikko Korhonen.

Tänä vuonna kilpailuun otetaan mukaan rankingin 50 parasta pelaajaa. Pistetilastossa tähän joukkoon mahtuu suomalaisista tällä hetkellä ainoastaan Samooja, hänkin nipinnapin, sillä ranking-sijoitus on 48:s.

On siis loppukirin paikka, ja se on hyvä aloittaa tällä viikolla Madridista, jossa ovat mukana Korhonen ja Välimäki.

”Tekemisen pitää parantua aika paljon”

Kaksikosta Korhonen on rankingissa korkeammalla. Hänen sijoituksensa pistetilastossa on 79:s eli seuraavien viikkojen aikana hänen pitäisi kohentaa sijoitusta noin 30:llä.

”Toki finaali on tavoitteena edelleen. Tekemisen pitää parantua aika paljon, jotta sinne aukeaa paikka. Katsotaan, mitä syksy tuo tullessaan”, Korhonen kertoi tiedotteessa.

Korhosen suunnitelmissa on pelata näillä näkymin tällä viikolla Madridissa pelattava Espanjan avoimet sekä viikon kuluttua Valderrama Masters. Sen lisäksi hän aikoo osallistua kuun lopussa Vilamourassa Portugal Mastersiin.

Seuraavat kolme kisaa pelataan Espanjassa – Madrid, Valderrama ja Mallorca – sen jälkeen piipahdetaan Portugalin Vilamourassa ja finaalin kenraaliharjoitus pelataan Etelä-Afrikan Sun Cityssä. Taukoja ei enää pidetä, vaan kisoja pelataan joka viikko.

Korhonen osallistuu näyllä näkymin kahteen ensimmäiseen Espanjan kisaan sekä Portugalin turnaukseen.

”Kolme kisaa on ’runkosarjaa’ jäljellä. Etelä-Afrikan raja on ilmeisesti top 70, mutta varmaankin pääsee mukaan 80–90 paikkeilta. Eli duunia riittää vielä siihenkin”, Korhonen sanoi.

Espanjan avoimissa Korhonen on pärjännyt parina viime kertana kohtuullisen hyvin. Viime vuonna hän oli 20:s ja kolme vuotta sitten 17:s. Vuonna 2020 kilpailua ei pelattu.

Korhosella on kilpailusta hyviä muistoja. Viime vuonna hän oli siellä 20:s, ja kun kisa viimeistä edellisen kerran vuonna 2019 pelattiin, sijoitus oli 17:s.

Välimäen sijoitus Race to Dubai -listalla on 93:s. Välimäki alkoi saada kesällä peliään iskuun, mutta heinäkuun lopussa alkanut sairastelu katkaisi hyvin alkaneen nousun. Kahdessa edellisessä kisassa hän on osoittanut jälleen hyviä otteita.

Viime vuonna Välimäki putosi kisassa viikonlopun kierroksilta.

Kisan voittoa puolustaa Rafa Cabrera-Bello. Vuosina 2018 ja 2019 mestari oli Jon Rahm, joka on tänäkin vuonna viivalla. Kolmas vetonaula on Tommy Fleetwood.

Kiinnostavia lähtöaikoja (Suomen aikaa)

Lähtöaika (Tii)PelaajaPelaajaPelaaja
10.30 (10.)Jon RahmAdri ArnausMin Woo Lee
11.00 (10.)Alfredo Garcia-HerediaKristoffer BrobergSami Välimäki
11.20 (1.)Mikko KorhonenJoost LuitenAlvaro Jose Arizabaleta
15.00 (1.)Tommy FleetwoodRafa Cabrera BelloOliver Wilson
15.10 (1.)Eddie PepperellNacho ElviraEdoardo Molinari

Etsi luettavaa