Hyppää sisältöön

Korhonen ylsi Turkin finaalikisaan

Mikko Korhosella räjähtävä lähtö.

Mikko Korhonen pelaa seitsemän miljoonan dollarin Turkish Airlines Openissa. Korhonen pääsi mukaan, kun tarpeeksi moni perui osallistumisensa kisaan.

Golfissa tilanteet voivat elää nopeastikin. Vähän aikaa sitten näytti vielä siltä, että Mikko Korhosella on edessään paluu Euroopan Tourin karsintoihin. Nyt hän kuitenkin valmistautuu viikon päästä käynnistyvään Turkish Airlines Openiin, joka avaa Euroopan Tourin kolmen finaalikisan sarjan.

Kisa pelataan Belekissä Carya Golf Clubilla marraskuun alussa. Kentän on suunnitellut Tim Lobb eli sama mies, jonka piirrustuspöydältä on lähtenyt myös Linna Golfin kenttä.

Finaalikierros ”imi mehut”

Kisaan mahtui mukaan kiertueen 70 parasta pelaajaa rahalistan sijoituksen perusteella, mutta poissaolojen vuoksi rahalistalla 86:ntena oleva Korhonenkin pääsi peräti seitsemän miljoonan dollarin kisaan mukaan.

Korhonen otti huiman loppukirin viime viikolla Portugal Mastersissa, jossa hän pelasi kärkiryhmässä päätöspäivän. Kokemus oli suomalaiselle uusi Euroopan ykköstasolla.

”Kyllä se kärkipäässä pelaaminen imee mehuja eri tavalla. Kaloreita kuluu varmaan tuplasti. Varsinkin odottelu ennen kierrosta on henkisesti rankkaa, mutta se helpottaa heti, kun pääsee kentälle. Oli hyvä huomata, että ei se niin paha paikka ollut. Ei siihen kuole”, Korhonen sanoi tiedotteessa.

Portugalissa mallia Ruotsista

Ennen viimeistä kierrosta Korhonen päätti hakea henkistä virettä matkimalla länsinaapurimme edustajia. Se onnistui, sillä hän sijoittui kisassa kolmanneksi.

”Ajattelin, että vedetään kuin ruotsalaiset – ihan oikeasti –, he pärjäävät usein tiukoissa paikoissa. Päätin näyttää, että suomalainenkin pystyy pärjäämään”, Korhonen sanoi.

Korhonen on tienannut tällä kaudella jo nyt ennätysmäärän rahaa: 337 000 euroa. Turkissa hänen potti karttuu vähintään kymppitonnilla, sillä kilpailussa ei ole lainkaan cutia. Menestymällä hyvin paikka voi aueta myös kahteen viimeiseen kisaan. Finaalikisaan eli DB World Tour Championshipiin pääsee 60 parasta pelaajaa. Nyt Korhosella siihen matkaa noin 130 000 euroa.

”Kaikki on mahdollista, niin pitkään pelataan kuin mukaan pääsee. Nyt on kiva lähteä loppukauteen, kun nyt on vain voitettavaa.”

Etsi luettavaa