Hyppää sisältöön

Korhonen yllättyi jatkoonpääsystä: Myrskykeli jatkuu Omanissa

Mikko Korhosella kulkee suomalaisista ainakin toistaiseksi parhaiten.

Mikko Korhonen on ainoa suomalaispelaaja, joka jatkaa viikonloppuna Oman Openissa. Myrskytuuli teki pelistä ja tulostasosta hyvin vahvasti normaalista poikkeavaa. Mikko Korhonen pelasi bogivauhdissa lauantaiaamuna toisen kierroksensa loppuun, luuli kisan jo päättyneen, mutta pääsi silti mukaan kahdelle viimeiselle kierrokselle.

Omanissa hiekkamyrsky vaihtui vain myrskyksi kun lauantai valkeni Muscatissa. Mikko Korhonen pääsi ladulle viimeistelemään toista kierrostaan lupaavista asetelmista. Korhonen lähti päivään tuloksesta -1. 

Viimeinen kolmannes toisesta kierroksesta ei ollut kuitenkaan sitä mitä Korhonen oli toivonut. Viimeiseen kuuteen reikään tuli kolme bogia, yksi tupla ja kaksi paria tiputtaen Korhosta noin 50 sijaa. Hän eli pitkään siinä uskossa, että pelit jatkuvat vasta ensi viikolla Qatarissa, mutta keli oli vaikea muillekin. 

Korhosen sijoitus nousi minuutti toisensa jälkeen ja lopulta cut-rajan oikealle puolelle. Kun toinen kierros saatiin lopulta valmiiksi, lukee Korhosen perässä sija 55. Yhteistulos +4 jättää hänet kärjestä yhdeksän ja kympin sakista kuuden lyönnin päähän. 

Onni onnettomuudessa on, että tuulisen kelin pitäisi jatkua myös läpi loppukilpailun, joten pakan sijoitukset tulevat muuttumaan todella paljon vielä viikonlopun aikana. Kliseemäisesti lähes kaikki on mahdollista myös cut-rajalta. 

Muut suomalaiset olivat myös todella suurissa vaikeuksissa myrskykelissä. Kim Koivu (78), Tapio Pulkkanen (79) ja Kalle Samooja (81) jäivät pahasti bogijuniin ja pelit päättyivät heikkojen suoritusten myötä. 

Kisan kärjessä ovat Max Kieffer ja CT:n rankingin viime kauden päätteeksi voittanut Joachim B. Hansen tuloksella -5. 

Etsi luettavaa