Hyppää sisältöön

Korhonen teki raskaan reissun Marokkoon

Mikko Korhonen sijoittui vuosi sitten Marokossa 46:nneksi.

Mikko Korhonen on Suomi-golfin ainoa toivo huomenna käynnistyvässä Euroopan Tourin Marokon-osakilpailussa. Matka Pekingistä Rabatiin kesti yli 30 tuntia.

Mikko Korhonen starttaa torstaina kauden kymmenenteen kisaansa. Ennen turnausta Korhonen on kiertueen rahalistalla sijalla 111, kun kauden päätteeksi 110 parasta uusii paikkansa kiertueella rahalistan sijoituksen perusteella.

Yhdeksässä kisassa Korhonen on läpäissyt cutin kuusi kertaa. Rahaa hän on ansainnut hieman päälle 70 000 euroa.

Tämänviikkoinen Trophee Hassan II -turnaus pelataan Marokossa, jonne Korhonen matkusti suoraan Kiinasta. Aivan suorinta reittiä Korhonen ei kisapaikalle päässyt.

”Oli kyllä tosi pitkä reissu, Peking–Doha–Lontoo, sitten lentokentän vaihto ja Lontoo–Rabat. 33 tuntia. Kyllä tuli uni silmään illalla”, Korhonen kertoi tiedotteessaan.

”Koneessa aika menee leffoja katsellessa ja nukkuessa”, Korhonen kertoi.

Viimeisen viiden vuoden aikana Korhonen on osallistunut Marokon-kisaan neljä kertaa. Parhaana sijoituksena on 44. sija eli parannettavaa Korhosella riittää. Tänä vuonna kisa palaa Royal Golf Dar es Salamin kentälle, joka on Korhoselle täysin uusi tuttavuus. Viisi edellistä vuotta kisa on pelattu lomakohde Agadirissa sijaitsevalla Golf du Royal Palaisin kentällä.

”Kenttähän ei ole minulle tuttu, olen pelannut vain Agadirissa, joten mielenkiinnolla odotan. Keskiviikkona otetaan kenttä haltuun pro-amissa”,
hän sanoi.

Kilpailussa jaetaan pelaajille rahaa yhteensä 1,5 miljoonaa euroa. Pienehkö turnaus ei ole houkutellut mukaansa kiertueen suuria nimimiehiä. Kosolti osanottajia tulee esimerkiksi Ranskasta, onhan Marokko Ranskan entinen siirtomaa. Mukana ovat esimerkiksi Mike Lorenzo-VegaJulie Quesne, Raphaël Jacquelin ja Romain Wattel

Mikko Korhosen lähtöaika torstaina on klo 14.40 Suomen aikaa. Kisan jälkeen Korhonen viettää väliviikon ja palaa kisakentille Irlannin avoimissa heti kuun puolivälin jälkeen. Tuohon kisaan ovat ilmoittautuneet myös Mikko Ilonen ja Roope Kakko.


Kisaa pystyy seuraamaan Viasat Golfilta ja Viaplayltä.


 

Etsi luettavaa