Hyppää sisältöön

Korhonen taituroi itsensä kärkitaistoon mukaan kireällä Valderraman kentällä: ”Bogiton kierros joka pojan unelma”

Mikko Korhonen maksoi yli 100 000 euroa veroja vuonna 2017

Mikko Korhonen oli ansaitusti tyytyväinen avauskierroksekseensa Valderraman kentällä. Eilinen avauskierros jäi kuitenkin monen pelaajan osalta kesken, eikä kovan sateen pelaajia ei ole voitu vielä laskea kentälle tänäänkään.

Tarunhohtoinen Valderraman kenttä näytti torstaina kyntensä Euroopean Tourin pelureille, sillä kesken jääneellä avauskierroksella vain 26 pelaajaa alitti parin. Yksi heistä on Suomen Mikko Korhonen, joka ehti pelata kierroksensa loppuun.

Päivän kierros oli taattua Korhosta: kaksi birdieä, 16 paria ja tauluun tulos 69 (-2). Monella muulla kentällä se ei tietenkään riittäisi jaettuun seitsemänteen sijaan, mutta Andaluciassa sijaitseva Valderrama onkin toista maasta kapeine väylineen ja pienine viheriöineen.

”Siistiä vetää bogiton kierros Valderramassa, joka pojan unelma! Missailin vielä aika paljon birdie-paikkoja. Vastaavasti pystyin pelastamaan parin muutaman kerran hankalasta paikasta”, Korhonen hehkutti kierroksen jälkeen.

Korhonen aloitti tänään kierroksensa kymppireiältä ja teki ensimmäisen birdiensä jo yhdelletoista (par 5). Sitä seurasi 13 parin putki, jonka jälkeen tuli päivän toinen birdie reiälle 7 (par 4).

Eroa kärkeen on kolme lyöntiä, sillä Englannin Ashley Chesters pelasi Valderraman mittakaavassa huipputuloksen: 66 (-5). 

Garcia aloitti vahvasti

Korhosen edellä on muun muassa kisaa isännöivä Sergio Garcia. Puolustava mestari pelasi tänään lyönnin paremmin kuin Korhonen ja jakaa kolmatta sijaa muum muassa Australian Jason Scrivenerin.

Scrivener väläytteli taitojaan 16. reiällä, jolla spinnautti pallon lähes reikään:

Toisena on Ranskan Gregory Bourdy, joka janoaa kiimaisesti menestystä runkosarjan viimeisestä kisasta. 36-vuotiaan ranskalaisen pitäisi sijoittua kisassa vähintään toiseksi uusiakseen pelioikeudensa ET:llä. Bourdy pelasi tänään tuloksen 67 eli neljä alle parin.

Koivun kortissa väriä

Ukkosen vuoksi kisa päästiin aloittamaan myös eilen hieman myöhässä. Samoin keskellä päivää tuli puolentoista tunnin kestänyt pelitauko vaarallisen sään takia.

”Tämä oli todella pitkä päivä. Aamulla odotimme kolme tuntia ja kesken  kierroksen iltapäivällä oli vielä puolentoista tunnin keskeytys. Päivä kesti 11 tuntia”, Korhonen kertoi eilen.
 

Muista suomalaisista Kim Koivu ehti pelata kierroksen loppuun eilisen aikana. Hänelllä peli ei kulkenut yhtä hyvin kuin Korhosella, mutta ensimmäiseksi kisakierrokseksi Valderramassa 73 lyönnin kierros on ihan mukiinmenevä. Hänen sijoituksensa on tässä vaiheessa jaettu 83:s. Koivun korttiin merkittiin tänään kuusi bogia, neljä birdieä ja kaksitoista paria.

Tapio Pulkkanen on ehti pelata ennen keskeytystä neljä reikää. Par-tulos riitti siinä vaiheessa jaettuun 27. sijaan.

Kilpailua päästiin jatkamaaan klo 12.30 Suomen aikaa.

Tulospalvelu

European Tourin näyttää suorana Viasat ja Viaplay

Etsi luettavaa