Hyppää sisältöön

Korhonen selätti links-peikon – pelit jatkuvat The Openissa viikonloppuna

Mikko Korhonen jatkaa pelejä viikonloppuna The Openissa.

Mikko Korhosesta tuli toinen suomalaismies, joka läpäisi cutin golfin arvoturnauksessa.

Mikko Korhonen teki tänään eräänlaista golfhistoriaa, sillä hänestä tuli tänään toinen suomalainen, joka on läpäissyt cutin golfin major-turnauksessa. Aiemmin samassa tempussa on pystynyt ainoastaan Mikko Ilonen.

Korhonen pelasi tänään loistavasti kierroksen alun ja vältti pahimmat karikot kentän vaikealla loppupuoliskolla pelaten toisen kierroksen 69 lyönnillä. Hänen kahden kierroksen yhteistulos on -1, kun cut-raja asettuu joko +1:een tai +2:een.

Hänen sijoituksensa on nyt jaettu 33:s, kun kierroksella on vielä jonkin verran pelaajia jäljellä. Sijoitus voi vielä hieman muuttua, mutta tuskin kuitenkaan hirveästi huonompaan suuntaan, sillä kentän viimeiset reiät kuuluvat vaikeimpiin.

Suur-Helsingin Golfin kasvatin saavutuksen arvoa nostaa se, että Royal Portrush kuten muutkin The Open -kentät ovat linksejä, joissa Korhonen ei erityisemmin viihdy.

Tänään Korhonen sai pelata kierroksensa pääosin hyvän sään aikana, sillä tuuli ennusteista huolimatta ei noussutkaan illansuussa. Ainoa häiriötekijä sään puolesta oli pieni tihkusade, joka oli kovimmillaan Korhosen kierroksen alkupuoliskolla.

Parasta Korhosta tänään nähtiin rei’illä 5–10, jotka suomalainen pelasi upeasti neljä alle parin. Bogit Korhonen teki rei’ille 11 ja 14, jotka ovat tilastojen perusteella kentän neljänneksi vaikein ja vaikein reikä.

Kilpailun kärkeen Korhosella on matkaa seitsemän lyöntiä. Johtoa jakavat kahden kierroksen jälkeen yhdysvaltalainen JB Holmes ja Irlannin Shane Lowry. Huomenna kärkiryhmässä pelaa kaksi parrakasta miestä, jotka starttaavat kierrokselle tuloksessa yhdeksän alle parin.

Toiseksi viimeisessä ryhmässä lähtevät englantilaiset Lee Westwood ja Tommy Fleetwood, jotka ovat vain lyönnin kärjessä.

Korhosen huominen pelikaveri ei ole vielä selvillä, koska kisa on vielä kesken. Samassa tuloksessa hänen kanssaan on monta maailmantähteä, kuten Sergio Garcia, Justin Thomas ja Branden Grace.

Tulospalvelu

Kilpailun näyttävät suorana lähetyksenä Viasat ja Viaplay

Etsi luettavaa