Hyppää sisältöön

Korhonen sai lopultakin vahvan alun kisaan

Mikko Korhonen hallitsi hitaat olosuhteet parhaiten suomalaisista

Mikko Korhonen aloitti Saudi International kilpailun ainoana suomalaisena hyvin. Kisan kärjessä on avauspäivän jälkeen belgialainen Thomas Pieters. Kim Koivu laittoi kentällä oikein kunnolla ranttaliksi.

European Tourin ensikosketus Saudi-Arabiaan nähtiin kun kiertueen tähdet saivat vieraakseen maailman suurimmat golftähdet. Heti aamupäivällä oli havaittavissa, ettei kenttä saati maailmantähdet olleet täysin valmiita kilpailuun. 

Royal Greens Golf & Country Clubin viheriöt olivat selkeästi hitaat aiheuttaen turhautumista maailman parhaissa. Kenttä itsessään näytti muuten kohtalaisen järkevältä. Aamupäivällä maailmantähdet olivat kohtalaisen keitaalla pelinsä kanssa. Justin Rose (par), Brooks Koepka (-1) ja kumppanit jäivät reilusti kärjen tahdista. 

Sama jatkui myös iltapäivällä kun Dustin Johnson (-2) ja Bryson DeChambeau (-2) pystyivät vain kohtalaisiin kierroksiin. Mikko Korhonen päätyi samaan tulokseen -2 jakamaan sijaa 31. Sitä voidaan pitää iltapäivän tuulessa pelattuna kohtalaisen hyvänä alkuna. 

Korhonen oli vielä neljä reikää ennen loppua koko iltapäivän paras pelaaja, mutta kaksi bogia lopussa söivät huipputulosta. 

Toiseksi parhaana suomalaisena loisti Tapio Pulkkanen, joka pelasi iltapäivällä lähelle keskiarvoa kuuluneen tuloksen 71 (+1). Pulkkanen jakaa sijaa 82 ja on lyönnin cut-rajaa perässä. 

Kalle Samoojan ja Kim Koivun kiva yhteinen päivä suuressa kisassa muodostui painajaiseksi. Bogit seurasivat toisiaan ja välillä korttiin lenteli isompiakin tuloksia. Kalle on sijalla 122 tuloksessa +5 ja Kim löytyy toiseksi viimeiseltä sijalta tuloksellaan +10.

”Oli erittäin raskas päivä. Greenit olivat hitaat ja pomppuisat. Putit eivät menneet sinne päinkään. Meni aivan huuruun”, Samooja manasi.

Samooja voi huipputuloksella nousta vielä taisteluun pelipaikasta viikonlopulle. Koivu voi alkaa tarkastelemaan Saudi-Arabian turistikierroksien varauskalentereita lauantaille ja sunnuntaille. 

Kisan kärkipaikan nappasi Thomas Pieters bogittomalla 63 (-7) lyönnin tuloksella. 

Etsi luettavaa