Hyppää sisältöön

Korhonen: ”Portugalin pettymys otti koville”

Mikko Korhonen palaa tauolta British Mastersiin

Mikko Korhonen palaa pelikentille huomenna British Mastersissa. 38-vuotias on European Tourin RaceToDubai -listalla sijalla 47 ja lähes varmistanut paikkansa kiertueen finaalitapahtumaan.

Mikko Korhonen oli Portugalissa kiinni mitalisijoituksessa pari viikkoa sitten. Viimeisellä väylällä hän uitti kaksi palloa veteen ja poistui lopulta kilpailusta triplabogilla ja sijan 12 kera. 

Pettymys oli suuri ja Korhonen päätti lähteä latailemaan akkuja ennen kauden loppuhuipunnusta. 

”Kaksi viikkoa meni aika lailla irti mailoista. Ei ollut juurikaan paloa treenata, Portugalin pettymys oli niin kova. Vähän tuskaista on ollut, paikat aika jumissa. Nyt lähdetään eteenpäin pienin askelin”, hän kertoi.

Golfammattilaisen työ on paljon erilaista miltä se saattaa ulospäin näyttää. Korhonen myöntääkin, että jokaisessa kisassa menestystä on turha odotella. 

”Loppukausi täytyy ottaa tosi kevyesti. Jokaisessa kisassa ei voi pärjätä, ei vaan riitä energia. Täytyy yrittää rakentaa loppukautta nousujohteisesti koko ajan kroppaa kuunnellen”

British Mastersissa on jaossa isoja puntia. Kolmen miljoonan punna kilpailussa on mahdollisuus tehdä suuria nousuja piste ja rahalistoilla. Toki kaikilla suomalaisilla on pelioikeudet varmistettu, joten Mikko Ilosen ja Tapio Pulkkasen osalta tavoitetila on asetettu finaalikisoihin. 

Kisa pelataan Lontoon eteläpuolella Walton Heathin kentällä. ”Heathland” -kentällä kanervikot ympäröivät väyliä ja kenttän on hyvin tuulialtis. GoGolf on pari ensimmäistä päivää paikanpäällä seuraamassa suomalaisten edesottamuksia! 

Kisan isäntänä toimii maailmanlistan kakkonen Justin Rose. Lisäksi Walton Heathissa nähdään Ryder Cup -sankarit Francesco Molinari ja Tommy Fleetwood

Etsi luettavaa