Hyppää sisältöön

Korhonen pitänyt asemansa – Garcia pienellä karkumatkalla

Mikko Korhonen odottaa paikkaa iskeä - Garcia pelaa vakuuttavasti kärjessä

Mikko Korhosen alku kolmannelle kierrokselle oli haastava Sun Cityssa. Erityisesti väylällä kaksi Korhonen näytti taistelijan sieluaan pelastaen upean parin. Kun kolmannen kierroksen avauskolmanne on pelattu, on tilanne säilynyt Korhosen osalta ennallaan.

Nedbank Challengen kolmas kierros on näyttänyt, että Mikko Korhonen kuuluu isojen poikien joukkoon. Sergio Garcia on repäissyt pientä etumatkaa muihin, mutta Mikko Korhonen on taistellut hyvin päivän lyöntikuntoonsa nähden. 

Korhonen oli suurissa ongelmissa toisella väylällä. Par-vitosella kolmas lyönti lähti noin 250 metrin päästä greenista suuntautuen lyheyksi vasemmalle jättäen bunkkerin Mikon ja lipun väliin. Korhonen taiteili pallon neljään metriin ja upotti tärkeän par putin. 

Sittemmin Korhonen pelaili tasaisesti tehden vain pareja korttiinsa. Viidennen väylän avaus oli lopulta sen verran heikko, ettei Korhonen päässyt lähestymisellään kuin etubunkkeriin. Neljän metrin par-putti jäi alapuolelle ja päivän ensimmäinen bogi oli tosiasia. 

Heti seuraavalla Korhonen osoitti kuitenkin sielua liruttaen seitsemänmetrisen birdien sisään. Korhonen teki parin seitsemännelle, joten tulos on edelleen kuusi alle parin. Myös sijoitus on säilynyt samana, Korhonen on kisassa yksin kolmantena. 

Louis Oosthuizen teki kuuden parin jatkeeksi päivän ensimmäisen bogin seitsemännellä. Tämä kavensi Korhosen eron toisena olevaan eteläafrikkalaiseen vain yhteen lyöntiin. 

Kärjessä oleva Sergio Garcia on sen sijaan ollut virheetön. Espanjalainen teki komeat birdiet väylille 2 ja 3. Bogeja ei löydy kortista, joten yhteistuloksessa -11 oleva Garcia johtaa kilpailua jo neljällä lyönnillä. Korhonen on viisi lyöntiä pelikaveriaan perässä. 

Kuten Lee Westwood kommentoi lähetyksen aikaisessa haastattelussa: ”Tällä kentällä mikään johtoasema ei ole turvassa”, Westy kertoi. 

Viasat Golf ja Viaplay näyttävät kärkiryhmän peliä lyönti lyönniltä suorana lähetyksenä. 

Etsi luettavaa