Hyppää sisältöön

Korhonen pelasi bogittoman kierroksen ja koittaa pysyä kyydissä mukana – kolme suomalaista hyvissä asemissa Etelä-Afrikassa

Mikko Korhonen esiintyi virheettömästä Jonsson Workwear Championshipin avauskierroksella. KUVA: GETTY IMAGES

Tulostaso on Etelä-Afrikassa pelattavassa DP World Tourin kisassa todella kova, mutta kolme suomalaista pysyi vauhdissa erittäin hyvin mukana.

Mikko Korhonen ja Sami Välimäki aloittivat golfin DB World Tourin Jonsson Workwear Open -kilpailun vahvasti tuloksella 67 (-5). Etelä-Afrikan Johannesburgissa pelattavan kilpailun kärkitulos on 64, eikä suomalaiskaksikko jäänyt siitä kuin kolme lyöntiä.

Hyvissä asemissa on myös Kalle Samooja, jonka päivän ainoa bogi tuli harmittavasti päätösreiälle. Hän on tuloksessa 68 (-4). Se riittää tässä vaiheessa jaettuun 29. sijaan. Korhonen ja Välimäki jakavat 15:ttä sijaa.

Triosta Välimäki pelasi kierroksen aamuvuorossa. Korhonen ja Samooja olivat liikkeellä iltapäivällä.

”Tänään oli mukava päivä golfkentällä. Leveä kenttä ja alas (lyöntimäärissä) täällä mennään, koitetaan vaan pysyä kyydissä mukana. Hyvää lähipeliä ja puttaamista tänään”, Korhonen kommentoi tiedotteessa.

Myös Samooja ja Välimäki kuvasivat kenttää ja sen viritystä helpoksi.

”Birkut tulivat kaikki läheltä. Puttikisahan tämä pitkälti on tällä setupilla. Leveät, pehmeät väylät ja pehmeät greenit. Aamulla pitäisi olla napsun paremmat greenit”, Samooja sanaili ja jatkoi: ”Ihan solid (tasainen) päivä kaikin puolin. Ei se ihan lentoon lähtenyt, mutta kaikin puolin ok startti.”

”Hyvää peliä, puttasin tänään hyvin, niin sain muutaman birdien. Kenttä pelaa aika helppona, joten pitää pelaa paljon alle parin”, Välimäki viestitti Johannesburgista.

Fichard ja Vorstrer kärjessä

Kisan johdossa ovat Etelä-Afrikan Darren Fichardt ja Martin Vorster tuloksella -8. Kentän kepeydestä kertoo paljon se, että peräti 113 pelaajaa alitti avauspäivänä parin. 

Kisan kolmas suomalainen Tapio Pulkkanen alitti myös parin, tosin vain yhdellä lyönnillä. Hän jakaa sillä 96:tta sijaa.

Huomenna Korhonen ja Samooja ovat aamuvuorossa. Korhonen lähtee puoli kahdeksalta ja Samooja kymmenen minuuttia konkarin perään. Välimäki ja Pulkkanen saavat laittaa herätyskellon soimaan myöhempään. Välimäki starttaa klo 11.40 ja Pulkkanen klo 12.30.

Cut-raja on ensimmäisen päivän jälkeen -3 eli Pulkkasella on siihen kaksi lyöntiä.

Tulospalvelu 

TULOSPALVELUT
TARJOAA

DP WORLD TOUR / LET

Scandinavian Mixed
Tiia Koivisto, Tapio Pulkkanen, Kalle Samooja ja Ursula Wikström

LPGA

ShopRite LPGA Classic
Matilda Castren ja Kiira Riihijärvi

PGA TOUR

Canadian Open

Challenge Tour

Andalucia Challenge de Cadiz
Oliver Lindell

LETAS

Montauban Ladies Open
Emily Penttilä ja Tiia Teiniketo

LEGENDS TOUR

Jersey Legends

AMATÖÖRIGOLF

European Mid Amateur Championship
Milla Hallanoro ja Jasmiina Kivini

AMATÖÖRIGOLF

European Mid Amateur Mens Championship
Keijo Jaakola, Väinö Leppäniemi ja Antti Pasanen

KORN FERRY TOUR

BMW Charity Pro-Am

Finnish Senior Tour

M50 BMW Championship, Kytäjä

MAINOS. Golfkausi on käynnissä. Osta GoGolf Play -pelioikeus ja pelaat usealla kentällä edulliseen hintaan. Tutustu tarkemmin >>

Etsi luettavaa