Hyppää sisältöön

Korhonen pelaa täysin eri peliä kuin muut Itävallassa – virheetön tekeminen jatkui!

Mikko Korhonen on ollut ylivoimainen kolmen kierroksen ajan Itävallassa

Mikko Korhonen oli kuin robotti kiertäessään Diamond Golf Clubin kenttää lauantaina. Korhonen missasi ainoastaan kaksi väylää, molemmat noin metrillä, osuen kuitenkin jokaiseen greeniin kierroksen aikana. Korhonen lähtee tavoittelemaan uransa ensimmäistä voittoa European Tourilla viiden lyönnin johtoasemasta!

Mikko Korhosen kierros oli kaunista katsottavaa. Viasat Golf ja Viaplay näyttivät jokaisen lyönnin suomalaiselta. Siitä huolimatta, että jokainen lyönti näytettiin, televisiossa ei näytetty yhtään huonoa lyöntiä Korhoselta – hän ei lyönyt sellaista. Korhonen naputteli kierroksensa neljällä birdiellä ja 14:llä parilla tulokseen 68 (-4) päätyen yhteistulokseen -13. 

””Olen todella innoissani. Olen urallani ensimmäistä kertaa tässä tilanteessa, joten odotan huomista innolla””, Korhonen muotoili tiedotteessa.

Korhonen teki birdiet etuysin väylillä 1,3 ja 9. Takaysi lähti liikkeelle birdiellä, mutta sittemmin Korhonen tyytyi naputtelemaan pareja korttiin. Kuten selostajatkin sanoivat, vähän paremmalla puttituurilla Korhonen olisi voinut ratkaista kilpailun lopullisesti jo lauantain kierroksella! 

”Olen osunut väyliin ja viheriöihin ja onnistunut tiputtamaan muutaman putin. Siinäpä se oikeastaan on. Lyöminen on tuntunut hyvältä koko viikon, ja olen päässyt hyvin sinuiksi viheriöiden vauhdin kanssa””, Korhonen sanoi.

37-vuotiaan kierroksesta ei jäänyt juuri seikkailuita kirjoitettavaksi. Jokaisen lyönnin jälkeen kaava tuntui olevan sama. Karri Kakko totesi pelaajalleen ”hyvä lyönti”. Pari kertaa Korhonen harmitteli sitä, kun mitta ei osunut täysin kohdalleen. Jokainen pallo tuntui lähtevän kovassa tuulessa haluttuun linjaan. 

””Pelaan samalla tavalla kuin tähänkin asti ja pidän kiinni pelisuunnitelmastani. Ei siitä sen enempää. Se on toiminut kolme päivää ja jatketaan siitä lyönti kerrallaan””, kisan kärkimies jatkoi.

Korhonen ei ole tehnyt ensimmäiseen kolmanteen kierrokseen yhtään bogia. Bogi ei käynyt lauantain kierroksella lähelläkään. Jos Korhonen jatkaa samalla linjalla sunnuntaina, tulee hän kirjauttamaan nimensä European Tour -voittajaksi kolmantena suomalaisena. Aiemmin temppuun ovat pystyneet Mikko Ilonen (5 kertaa) ja Roope Kakko Madeira Island Openin voitollaan.

Lähimmäksi uhkaajaksi jäi samassa ryhmässä pelannut Justin Walters. Walters kiersi lauantain kierroksen tulokseen 72 (par). Kolmatta sijaa jakaa peräti kahdeksan pelaajaa tuloksessa -7, kuusi lyöntiä Korhosta perässä. Heidän joukossaan ovat muun muassa Miguel Angel Jimenez ja nuori kanadalainen lupaus Austin Connelly

Tapio Pulkkanen teki myös miehekkään nousun lauantaina. Pulkkanen pelasi viimeiset viisi reikää neljä alle tehden neljän birdien suoran väylillä 14-17. Pulkkanen jakaa sijaa 20 tuloksessa -4. Kolmas sija on vain kolmen ja toinen sija neljän lyönnin päässä! 

Kalle Samooja epäonnistui pelaten tuloksen 77 (+5). Samooja ei saanut birdieitä aikaan kuin yhden kolmannen päivän tuulessa. Kalle jakaa sijaa 56 tuloksella +1 ennen viimeistä päivää. 

Tulospalvelu

Kilpailun ratkaisun näkee suorana Viasatilta ja Viaplayltä

Etsi luettavaa