Korhonen paras suomalainen Etelä-Afrikassa – Samooja lyttäsi kisakentän ja -viritykset

Mikko Korhonen pelasi kauden toistaiseksi parhaan kisansa Etelä-Afrikassa. KUVA: GETTY IMAGES

Mikko Korhonen nousi päätöspäivänä parhaaksi suomalaiseksi Etelä-Afrikassa. Sami Välimäki ja Kalle Samooja eivät saaneet viikonloppuna tehoja irti.

Mikko Korhonen oli paras suomalainen Etelä-Afrikan Johannesburgissa pelatussa golfin DB World Tourin Jonsson Workwear Open -kilpailussa. Korhonen kiersi sunnuntaina The Club at Steyn Cityn kentän 68 lyönnillä eli neljä alle parin. Hän päätyi yhteistulokseen -15, joka riitti jaettuun 17. sijaan.

Kahden kierroksen jälkeen kärkikahinoissa olleet Kalle Samooja ja Sami Välimäki sijoittuivat jaetulle 25. sijalle lyönnin heikommalla tuloksella.

Päätöspäivänä Korhonen ja Välimäki pelasivat yhdessä, eikä 42-vuotias Korhonen pannut pahitteeksi pelaamista 24-vuotiaan Välimäen kanssa.

”Hyvin lähti liikkeelle tänään, ja oli hyvä mahdollisuus vetää alhainen kierros. Ei vain menneet putit sisään takalenkillä. Hyvä viikko kuitenkin ja oikeaan suuntaan mennään. Oli mukava pelata tänään Samin kanssa!” Korhonen kertoi tiedotteessa.

Monessa muussa DPWT-kilpailussa tulos -15 olisi riittänyt paljon korkeammalle tulosluettelossa, mutta tällä viikolla Johannesburgissa vietettiin todellisia tulosten murskajaisia. Kilpailun voitti Saksan Nick Bachem tuloksella -24. Eroa toiseksi tulleisiin eteläafrikkalaisiin Hennie Du Plessisiin ja Zander Lombardiin kertyi neljä lyöntiä.

Kympin sakkiin yltääkseen par olisi pitänyt alittaa 17 lyönnillä!

Korhoselle kisa oli kuluvan kauden paras ja toinen peräkkäinen ilman karsiutumisia. Seuraavan kerran hän kilpailee Etelä-Koreassa huhtikuun viimeisellä viikolla.

”Onneton kenttä ja setup”

Kalle Samoojan päätöskierroksen tulos oli 69 (-3). Hän pelasi kaksi ensimmäistä kierrosta -11 ja kaksi viimeistä -3. Tahdin hiivuttua alkoi putoaminen myös tulosluettelossa. Tämän päivän ilonaihe oli se, ettei hän tehnyt yhtään bogia.

”Aika takapaksu päivä. Par-vitoset olivat surkeita, enkä oikein saanut paikkoja käytettyä. Jollei tällaisella leikkikentällä saa putteja sisään, niin ei vaan pysy kärjen vauhdissa”, Samooja totesi tiedotteessa.

Samooja oli tyytyväinen siihen, kuinka hän pelasi tiiltä greenille. Kenttä ei juuri kiitosta saanut.

”Aika onneton on kyllä tämä kenttä ja setup. Vähän huilia ja teroitetaan veitset seuraavaa reissua varten”, Samooja summasi.

Tyytyväisyyteen ei ollut syytä myöskään Välimäellä, joka oli kahden kierroksen jälkeen kilpailussa toisena. Torstaina ja perjantaina birdiejä suorastaan virtasi, sillä niitä tuli yhteensä 14. Viikonvaihteessa niitä tuli vain tipoittain eli yhteensä 5.

MAINOS

Season Sale – Green fee -tarjoukset

GoGolf Shopin Season Sale -tarjouksista löydät green feet ja loppukauden pelioikeudet edullisesti. Klikkaa itsesi syksyn edullisimmille green fee -ostoksille! 💙

Kilpailuun osallistui myös Tapio Pulkkanen, joka putosi jatkosta kahden kierroksen jälkeen.

DP World Tourilla jäädään seuraavaksi lyhyelle kilpailutauolle. Seuraava turnaus on pääsiäisenä pelattava Masters Tournament, jonka jälkeen seuraava kilpailu on vasta huhtikuun puolivälin jälkeen Japanissa.

Esimerkiksi Samooja ei vielä tiennyt, milloin hän aikoo osallistua seuraavaan kilpailuun.