Hyppää sisältöön

Korhonen paras suomalainen Etelä-Afrikassa – Samooja lyttäsi kisakentän ja -viritykset

Mikko Korhonen pelasi kauden toistaiseksi parhaan kisansa Etelä-Afrikassa. KUVA: GETTY IMAGES

Mikko Korhonen nousi päätöspäivänä parhaaksi suomalaiseksi Etelä-Afrikassa. Sami Välimäki ja Kalle Samooja eivät saaneet viikonloppuna tehoja irti.

Mikko Korhonen oli paras suomalainen Etelä-Afrikan Johannesburgissa pelatussa golfin DB World Tourin Jonsson Workwear Open -kilpailussa. Korhonen kiersi sunnuntaina The Club at Steyn Cityn kentän 68 lyönnillä eli neljä alle parin. Hän päätyi yhteistulokseen -15, joka riitti jaettuun 17. sijaan.

Kahden kierroksen jälkeen kärkikahinoissa olleet Kalle Samooja ja Sami Välimäki sijoittuivat jaetulle 25. sijalle lyönnin heikommalla tuloksella.

Päätöspäivänä Korhonen ja Välimäki pelasivat yhdessä, eikä 42-vuotias Korhonen pannut pahitteeksi pelaamista 24-vuotiaan Välimäen kanssa.

”Hyvin lähti liikkeelle tänään, ja oli hyvä mahdollisuus vetää alhainen kierros. Ei vain menneet putit sisään takalenkillä. Hyvä viikko kuitenkin ja oikeaan suuntaan mennään. Oli mukava pelata tänään Samin kanssa!” Korhonen kertoi tiedotteessa.

Monessa muussa DPWT-kilpailussa tulos -15 olisi riittänyt paljon korkeammalle tulosluettelossa, mutta tällä viikolla Johannesburgissa vietettiin todellisia tulosten murskajaisia. Kilpailun voitti Saksan Nick Bachem tuloksella -24. Eroa toiseksi tulleisiin eteläafrikkalaisiin Hennie Du Plessisiin ja Zander Lombardiin kertyi neljä lyöntiä.

Kympin sakkiin yltääkseen par olisi pitänyt alittaa 17 lyönnillä!

Korhoselle kisa oli kuluvan kauden paras ja toinen peräkkäinen ilman karsiutumisia. Seuraavan kerran hän kilpailee Etelä-Koreassa huhtikuun viimeisellä viikolla.

”Onneton kenttä ja setup”

Kalle Samoojan päätöskierroksen tulos oli 69 (-3). Hän pelasi kaksi ensimmäistä kierrosta -11 ja kaksi viimeistä -3. Tahdin hiivuttua alkoi putoaminen myös tulosluettelossa. Tämän päivän ilonaihe oli se, ettei hän tehnyt yhtään bogia.

”Aika takapaksu päivä. Par-vitoset olivat surkeita, enkä oikein saanut paikkoja käytettyä. Jollei tällaisella leikkikentällä saa putteja sisään, niin ei vaan pysy kärjen vauhdissa”, Samooja totesi tiedotteessa.

Samooja oli tyytyväinen siihen, kuinka hän pelasi tiiltä greenille. Kenttä ei juuri kiitosta saanut.

”Aika onneton on kyllä tämä kenttä ja setup. Vähän huilia ja teroitetaan veitset seuraavaa reissua varten”, Samooja summasi.

Tyytyväisyyteen ei ollut syytä myöskään Välimäellä, joka oli kahden kierroksen jälkeen kilpailussa toisena. Torstaina ja perjantaina birdiejä suorastaan virtasi, sillä niitä tuli yhteensä 14. Viikonvaihteessa niitä tuli vain tipoittain eli yhteensä 5.

MAINOS. Golfkausi on käynnissä. Osta GoGolf Play -pelioikeus ja pelaat usealla kentällä edulliseen hintaan. Tutustu tarkemmin >>

Kilpailuun osallistui myös Tapio Pulkkanen, joka putosi jatkosta kahden kierroksen jälkeen.

DP World Tourilla jäädään seuraavaksi lyhyelle kilpailutauolle. Seuraava turnaus on pääsiäisenä pelattava Masters Tournament, jonka jälkeen seuraava kilpailu on vasta huhtikuun puolivälin jälkeen Japanissa.

Esimerkiksi Samooja ei vielä tiennyt, milloin hän aikoo osallistua seuraavaan kilpailuun.

Tulospalvelu

TULOSPALVELUT
TARJOAA

DP WORLD TOUR

Porsche European Open
Tapio Pulkkanen, Kalle Samooja ja Sami Välimäki

LET

Helsingborg Open
Tiia Koivisto, Noora Komulainen, Niina Liias, Elina Nummenpää, Sanna Nuutinen, Linda Osala ja Ursula Wikström

Challenge Tour

Czech Challenge
Lasse Burman, Alex Hietala, Matias Honkala, Roope Kakko ja Lauri Ruuska

LPGA TOur

Mizuho American Open
Matilda Castren ja Kiira Riihijärvi

Finnish Tour

Seiko Open

Nordic League

UNICEF Championship
Roope Juslin

PGA Tour LATINOAMERCA

Inter Rapidisimo Golf Championship
Toni Hakula

KORN FERRY TOUR

UNC Health Championship

PGA Tour of champions

Principal Charity Classic

Etsi luettavaa