Hyppää sisältöön

Korhonen: ”Nykyinen sija maailmanlistalla voisi riittää jopa PGA Championshipiin”

Mikko Korhosen sarja on pisin yli 50 kisan jaksossa.

Mikko Korhonen aloittaa Ranskan avoimet vahvassa myötätuulessa. Kaiken pitäisi olla pedattu yhdelle Euroopan kuumimmista pelaajista. Kova itseluottamus ja äärimmäisen vaikea kenttä pitäisi istua Korhosen pelille.

Mikko Korhonen aloittaa kolmen Rolex Seriesin kilpailun putken yhtenä kiertueen kuumimmista pelaajista. Viimeiset kaksi kilpailua ovat lihoittaneet tilipussia reilut 300 000 euroa ja nostanut maailmanlistalla yli sata sijaa. Sijalla 96 maailmanlistalla oleva Korhonen sijoitettiin luonnollisesti TV-ryhmiin French Openin kahdelle avauskierroskelle. 

Le National Golf Club toi viime vuoden kilpailussa Korhoselle sijan 38.  Se oli yksi parhaista suorituksista suurkilpailuissa miehen omalla uralla. Tänä vuonna 15:s sija Wentworthissa maailmantähtien keskellä loi pohjan voitolle ja kakkossijalle astetta pienemmissä kisoissa. Pariisissa kaiken pitäisi olla siis viritetty jälleen hyvälle viikolle. 

”Pro-am tuli pelattua. Kenttä on hienossa kunnossa. Raffi on varsin hurjaa, sinne kun lyö, niin pallo käytännössä häviää. Väylät ovat myös aika kapeaksi leikattu, eli kentän viritys on todella kova”, Korhonen kertoi tiedotteessa.

Jos menestystä tulee seuraavan kolmen viikon aikana, on todennäköistä, että Korhonen nähtäisiin myös kauden kahdessa viimeisessä majorissa. The Openiin päästäkseen Mikon olisi yllettävä kympin joukkoon jossain kolmessa kisassa ja oltava samalla yksi parhaasta kolmesta pelaajasta, jolla ei ole vielä paikkaa Openiin. 

Mikäli maailmanlistan sijoitus säilyisi nykyisen kaltaisena (96) tai parantuisi, olisi paikka kauden viimeiseen majoriin, PGA Championshipiin erittäin lähellä. 

”En ehkä ihan pikkupoikana ajatellut yltäväni sadan sakkiin, mutta nyt se tuntuu ihan luonnolliselta. Sitä kohti ollaan menty. Pari huippuviikkoa kun saa, niin se riittää pitkälle. Ja nyt on kaksi hyvää kisaa alla.  Tämähän voisi riittää PGA Championshipiin, jos vaan pidän paikkani sadan parhaan joukossa. Pitää siis pelata hyvin jatkossakin”, Korhonen mietiskeli. 

Kahdelle ensimmäiselle kierrokselle Korhonen saa pelikavereikseen Ruotsin Alexander Björkin ja Pohjois-Irlannin Shane Lowryn kello 14.30 Suomen aikaa torstaina tapahtuvaan lähtöön. Ryhmän edessä pelaavat Martin Kaymer, Dylan Fritelli ja viime viikon voittaja Matt Wallace. On todennäköistä, että Korhosen ryhmä poimitaan TV-kuviin, kunhan peli kulkee. 

 

Etsi luettavaa