Hyppää sisältöön

Korhonen nousi 200 parhaan joukkoon maailmassa

Mikko Korhonen on jälleen paras suomalainen golfari!

Mikko Korhonen nousi maailmanlistalla tuntuvasti hyvän menestyksen myötä Lontoossa. BMW PGA Championshipin 15:s sija nosti suomalaista käsittämättömästi 38 sijaa!

Mikko Korhosen hieno viikko Wentworthissa toi myös ison kasan pisteitä maailmanlistalle. Taakse jäi tukku huippunimiä ja se näkyi myös maailmanlistan pisteissä. Korhonen nappasi Wentworthista 5.44 pistettä, joka oli lähes yhtä paljon kuin Tshwane Openin kolmossija antoi. 

Tuoreimmalla maailmanlistalla Mikko Korhonen nousi ohi Tapio Pulkkasen parhaaksi suomalaiseksi. Tuoren listaus on 192. Uran paras noteeraus Korhosella oli viime kesän 176:s sija Itävallan osakilpailun kakkossijan jälkeen. Korhonen on tienannut keskimäärin 0.8613 pistettä pelaamaansa kisaa kohden. Muun muassa Graeme McDowell löytyy nyt kolme sijaa Korhosen takana listalta. 

Tapio Pulkkasen ja Mikko Ilosen pelit jäivät perjantain toiseen kierrokseen Lontoossa. Molemmat luonnollisesti tippuivat listoilla heikon viikon myötä. Pulkkanen on toiseksi parhaana suomalaisena listan sijalla 223. Pudotusta viime viikkoon tuli 12 sijaa. 

Mikko Ilonen on päässyt tasaisesti jatkoon tänä vuonna, mutta Marokon kolmossijaa lukuunottamatta huippusijoitukset uupuvat. Ilonen on listan sijalla 271. 

Challenge Tour -kolmikko Oliver Lindell (554), Kim Koivu (562) ja Kalle Samooja (627) ovat suomalaisten kakkosketju. He ovat hyvin lähellä toisiaan maailmanlistasijoituksessa. 

Kärjen osalta Rory McIlroy otti kärkikympissä kaksi sijaa nousua toisen sijansa myötä Lontoossa. Rory on sijalla kuusi tuoreimmalla listauksella. Eurooppalaisittain mukava asia on myös Justin Rosen nousu PGA Tour -voiton myötä. Rose on nyt paras eurooppalainen koko listan kolmannella sijallaan! 

Kärkikympissä on kolme eurooppalaista. McIlroyn ja Rosen lisäksi listalta löytyy nelosena oleva Jon Rahm. USA:laisia pelaajia kympin sakista löytyy viisi. Justin Thomas ja Dustin Johnson miehittävät kärkipaikat. Jordan Spieth (5), Rickie Fowler (7) ja Brooks Koepka (9) ovat muut jenkit listan kympin joukossa. 

Jason Day (8) ja Hideki Matsuyama (10) edustavat ”muita” maita kympin joukossa. 

Francesco Molinari nousi Wentworthin voiton myötä 12 sijaa listalla. Italialainen on sijalla 20 ja taistelee tosissaan paikasta Euroopan Ryder Cup -joukkueessa Pariisissa. 

Official World Golf Ranking

Etsi luettavaa