Hyppää sisältöön

Korhonen löi aamun ensimmäisen lyöntinsä veteen – avausreiän tuplasta huolimatta konkari on pari lyöntiä kärkikymmeniköstä

Mikko Korhosen ensimmäinen lyönti torstain kierroksella loiskahti veteen ja tuloksena oli tupla. Loput reiät konkari pelasi kolme alle parin. KUVA: GETTY IMAGES

Mikko Korhonen pelasi avauskierroksen Porsche European Openissa yhden alle, vaikka alku ei luvannut liikoja. Kalle Samooja painoi tuloksensa pariin.

Golfin DP World Tourin Porsche European Open -kilpailu käynnistyi Mikko Korhosen osalta mollissa, kun kisan ensimmäinen lyönti plumpsahti veteen.

Kymppireiältä aloittanut suomalainen teki reiälle tuplan, mikä taisi olla se lopullinen herätys suomalaiselle, joka starttasi kierrokselle ensimmäisessä ryhmässä klo 7.30 paikallista aikaa.

”Oli heikko aloitus. Ei kroppa aina ihan tottele aikaisin aamusta, lämpenee hitaasti vaikka mitä tekisi”, Korhonen harmitteli tiedotteessa.

Korhonen ei kuitenkaan vastoinkäymisestä lannistunut, vaan täräytti seuraavien viiden väylän aikana kolme birdieä. Tahti ei hiipunut kierroksen edetessä, ja avauspäivän saldo oli lopulta 71 (-1) lyöntiä. Korhonen on avauskierroksen jälkeen jaetulla 21. sijalla.

Kelpo tuloksesta huolimatta Korhonen ei ollut täysin tyytyväinen otteisiinsa viheriötyöskentelyä lukuunottamatta.

”Lyöminen ei ollut kovin laadukasta tänään, mutta pysyin ladulla eikä ollut isoja missejä montaa. Puttasin myös hyvin eli paikoista meni sisään. Kenttä pelaa tosi pitkänä ja vielä aika kylmä ja tuulinen keli. Taistelua se on kaikille”, Korhonen kertoi.

Kisa pelataan Hampurissa, Green Eagle Golf Courses -resortissa, joka on yksi kiertueen pisimmistä. Reikien kokonaismitta yli 6 800 metriä (par 72).

Parin alitus oli torstaina hyvä tulos, mikä nostaa kisan kärjessä olevien Kiinan Haotong Lin ja Ruotsin Joakim Lagengrenin suorituksen arvoa. He käyttivät kierrokseensa 67 lyöntiä ja johtavat Korhosta neljällä lyönnillä.

Samooja paransi loppua kohti

Kisan toinen suomalaispelaaja on Kalle Samooja, jonka tulos avauskierroksella oli 72. Turkulaisen kierros piti sisällään parien lisäksi kolme birdieä ja yhtä monta bogia.

Tulos riittää tässä vaiheessa jaettuun 27. sijaan.

Vielä neljä reikää ennen kierroksen loppua Samoojan tilanne näytti tukalammalta, mutta birdiet rei’illä 15 ja 16 pelastivat päivän.

”Sain lopussa käännettyä par-viitoset hyödyksi ja rundin kohtalaiseksi. Olisi siellä pari hyvää paikkaa kyllä ollut, kuten vikalla”, Samooja totesi tiedotteessaan.

”Kenttä on vaativa pallonlyönnillisesti, joten täytyy olla terävänä koko ajan. Lipsahdus maksaa heti bogin.”

Korhosen tapaan aikaisin aamulla kierrokselle lähteneen Samooja harmina oli tänään oli selkävaivat. Perjantaina hän starttaa iltapäivällä.

”Selän kanssa oli vähän haasteita, mutta onneksi tässä on nyt aikaa viritellä kohti huomista”, hän tuumasi.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa