Hyppää sisältöön

Korhonen lähtee kuudennelta sijalta päätöspäivään Intian kuumuudessa

Aamukierroksen epätasaisuus jätti Mikko Korhoselle runsaasti kirittävää.

Mikko Korhosen paras sijoitus tällä kaudella on jaettu 18. sija. Huomenna hänellä on hyvä tilaisuus parantaa sitä rutkasti.

Mikko Korhonen pelaa huippusijoituksesta New Delhin lähistöllä pelattavassa Hero Indian Openissa. Korhonen nousi kolmannella kierroksella kaksi sijaa ja pääsee päätöspäivään jaetulta kuudennelta sijalta.

Kärkeen Korhosella on matkaa viisi lyöntiä yhteistuloksella -6 (71-68-70). Helsinkiläinen on pyrkinyt vaikealla kentällä pelattavassa kisassa kärsivällisyyteen, ja se on palkinnut. Hän näyttäisi etenevän kohti kauden parasta sijoitustaan.

Korhonen teki lauantaina kuusi birdieä ja neljä bogia, joten tapahtumia oli tänään enemmän kuin aiempina päivinä. Etuysin puolivälissä hänelle sattui neljän reiän heikko jakso, jossa syntyi kolme bogeya.

”Etuysi oli aika nihkeää peliä, en osunut lähestymisillä viheriöihin ja sellaista. Osasin kuitenkin nauraa asialle ja mennä eteenpäin. Puolessa välissä alkoi peli vähän kulkea ja takaysi oli hyvä”, Korhonen sanoi.

Hän sai kuitenkin käännettyä tilanteen tehtyään kymmeneen viimeiseen reikään viisi birdieä. Tällä jaksolla ainoa bogey syntyi 14. reiälle. Par 4 on kentän selvästi vaikein reikä 4,53:n keskiarvolla.

Se ei kuumentanut tunteita, vaikka lämpötila hipoo Intiassa 40:ää astetta.

”Aivan törkeän kuuma oli tänään, 39 astetta. Meinaa hymy hyytyä, kun sattuu kunnon hotspottiin eikä ilma liiku yhtään”, hän sanoi.

Kahdella viimeisellä reiällä Korhonen oli lähellä lisäbirdiejä, mutta 17. reiällä noin kymmenmetrinen putti jäi pallon mitan verran lyhyeksi ja päätösreiällä kolmemetrinen birdie-putti livahti ohi.

Kisaa johtavat Yhdysvaltain Julian Suri ja Englannin Callum Shinkwin, jotka ovat viisi lyöntiä Korhosta edellä tuloksessa 11 alle parin. Suri oli vielä ennen päätösreikää 13 alle parin, mutta heikko avaus johti hänellä ensimmäiseen tuplabogiin kisassa.

Kalle Samoojan sijoitus ennen päätöskierrosta on jaettu 27:s. Hän on yhteistuloksessa -1 (75-71-69).

Tulospalvelu

European Tour on katsottavissa suorana Viasatilta ja Viaplayltä

 

Etsi luettavaa