Hyppää sisältöön

Korhonen kuudennen kerran mukana Tshekin pikkukisassa: Paras sijoitus 62:s sija

Mikko Korhonen ei ole koskaan onnistunut Prahassa

Mikä saa Mikko Korhosen lähtemään Tshekin osakilpailuun vuosi toisensa jälkeen. Kisan palkintopotti on pieni, eikä menestystä ole tullut vielä kertaakaan viidellä yrittämällä.

Mikko Korhonen lähtee jo kuudennen kerran yrittämään Prahan selätystä. Edelliset viisi yritystä ovat olleet heikkoja, sillä ainoalla jatkoonpääsyllä Korhonen oli lopulta sijalla 62. Kaikki neljä muuta ovat päättyneet karsiutumiseen. 

Jälleen kerran Korhonen palaa pieneltä tauolta kohti Tshekin kilpailua, eikä odota itseltään juuri mitään. Mutta mikä ihme saa Korhosen lähtemään kisaan kun omat odotuksetkin ovat kohtalaisen alhaalla? 

Korhonen paljasti Lappajärvellä, että Tshekin kisaan lähteminen on osittain treenireissu. Albatross Golf Clubin treenipuitteet miellyttävät ja se on hyvä ja stressitön kisa hakea tuntumaa kohti syyskauden suurempia osakilpailuja. Luonnollisesti myös sijainti parin tunnin lennon päässä Helsingistä helpottaa varmasti päätöstä. 

”Hyvä kolmen viikon tauko takana. Vähän hyväntekeväisyysgolfia tuli pelattua Pohjanmaalla ja Pickalassa. Muuten aika vähän kosketuksia”, Korhonen sanoi tiedotteessa.

Maailmanlistasijoitus Korhosella on tällä hetkellä 99. Se on yksi parhaista Tshekin kisassa. 

”Kenttä on entuudestaan tuttu, keskiviikkona pelaan pro amin. Ihan kivasti lähti pallo tänään rangella ja griinin ympärillä. Kaikki ei toki ole koskaan valmista tässä pelissä”, Korhonen jatkoi fiiliksistä Prahan kisaa kohtaan.

Loppukauden tavoite on mahtua finaalikisaan, jonne tällä hetkellä Korhosella on jalka tukevasti oven välissä RaceToDubain sijoituksellaan 42. Dubaihin pääsee listan 60 parasta. 

”Syksyllä on tarkoitus pelata noin kymmenen kisaa, mukaan lukien finaalit. Koetetaan pelata nousujohteinen syyskausi, ja olla mukana kauden loppuhuipennuksessa Dubaissa”, Korhonen asetti tavoitteensa.

Czech Masters on palkintoarvoltaan miljoonan euron turnaus, jonka viimevuotista voittoa puolustaa Italian Andrea Pavan. Vaikka kisa kuuluu ET:n pienimpiin, kiertueen kilpailutauko on houkutellut mukaan useita mielenkiintoisia nimiä, kuten Lee Westwood, Eddie Pepperell, Thomas Pieters ja Ernie Els.

Korhonen saa kahdella ensimmäisellä kierroksella seuraa Englannin Callum Shinkwinistä ja Espanjan Adri Arnausista. Torstain lähtöaika on kello 8.25 (Suomen aikaa). Perjantaina kolmikko kuulutetaan ykköstiille kello 13.25.

Prahaan ovat matkustaneet myös kiertueen kaikki muut suomalaiset. Kim Koivu starttaa torstaina kello 10.15, Tapio Pulkkasen (kello 13.35) ja Kalle Samoojan (kello 14.15) kisaurakka käynnistyy puolestaan 
iltapäiväkierroksella.

Ennusteet lupaavat loppuviikoksi Prahan seudulle varsin tyyntä ja lämmintä kesäsäätä. Pääosin on poutaa, joskin sadekuurojen mahdollisuus on kohtalainen torstai-iltana ja perjantaina.
 

Etsi luettavaa