Korhonen kolmanneksi Etelä-Afrikassa

Mikko Korhoselta vaaditaan nyt huikeaa onnistumista

Mikko Korhosen ensimmäinen voitto European Tourilla antaa vielä odottaa itseään. Hän sijoittui lopulta Tshwane Openissa kolmanneksi.

Mikko Korhonen johti pitkään Etelä-Afrikassa pelattavaa Tshwane Openia, mutta sijoittui lopulta kolmanneksi värikkäässä kilpailussa.

Kisa jouduttiin keskeyttämään ukkosen takia iltapäivällä, kun kärkimiehillä oli kolme reikää pelaamatta. Korhonen oli tuossa vaiheessa yksin kilpailun kakkossijalla tuloksessa -15 kolme lyöntiä George Coetzeeta perässä.

Kun kilpailua päästiin jatkamaan Korhonen teki ensin parin, mutta 17. reiälle syntyi harmillinen bogey. Helsinkiläinen kuitenkin lopetti upean turnauksensa hienoon birdieen upottamalla putin noin kolmesta metristä.

Hän sai puttiin hyvän linjan, sillä hänen pelikaverinsa Thomas Aiken oli hetki aiemmin putannut lähestulokseen samasta paikasta oman eagle-puttinsa ohi.

Korhosen birdie nosti hänet hetkeksi jaetulle kakkossijalle, mutta viimeisessä ryhmässä pelannut  David Horsfield nousi päätösreiän birdiellään Korhosen ohi ja nappasi kakkostilan yksin.

Horsfieldin peliin ukkostauolla oli pelkästään positiivinen vaikutus, sillä hän teki jokaiselle tauon jälkeiselle kolmelle reiälle birdien. Englantilaisen lopputulos oli lopulta -16 eli kaksi lyöntiä enemmän kuin kisan voittajalla Coetzeella (-18).

Viimeisen reiän birdie oli Korhoselle taloudellisesti tärkeä, sillä ilman sitä hän olisi jakanut sijan kolmen muun pelaajan kanssa. Nyt Korhonen pääsee kotimatkalleen noin 75 000 euron palkintoshekki takataskussaan.