Hyppää sisältöön

Korhonen ja Samooja liikkuivat väärään suuntaan Intiassa: ”Pehmeät miehet eivät pärjää tällä kentällä”

Mikko Korhonen sai välillä taistella takaysillä parien eteen. KUVA: GETTY IMAGES

Mikko Korhonen ja Kalle Samooja menettivät asemiaan DP World Tourin kisassa. Saksalaisilla kaksoisjohto Intiassa.

Mikko Korhosen heikko takaysi ja Kalle Samoojan kehno etuysi pudottivat suomalaisammattilaisia harmittavasti tulosluettelossa alaspäin New Delhissä pelattavassa Indian Openissa.

Korhonen oli erinomaisissa asemissa vielä ensimmäisen yhdeksän reiän jälkeen pelattuaan ulosmenon yhden alle, mutta tripla kymppireiällä ja kaksi perättäistä bogia loppuun pudottivat hänet jaetulle 16. sijalle kolmen kierroksen jälkeen.

Korhonen on yhteistuloksessa -1 (67-72-76), ja kärkimies Yannik Paul (-11) on häntä peräti kymmenen lyöntiä edellä. Kymmenen parhaan joukkoon Korhosella on kuitenkin vain kaksi lyöntiä eroa.

Sijoitus top 10:iin olisi erinomainen sijoitus kehnosti kauden aloittaneelle Korhosella, joka läpäisi cutin Intiassa ensimmäistä kertaa tällä kaudella.

Samoojan selkä jämähti

Myöskään Kalle Samoojan kolmas kierros Intiassa ei sujunut suunnitellusti. Tuloksen +3 pelannut Samooja putosi tuloslistalla jaetulle 42:nnelle sijalle. Hänen kokonaistuloksensa on +2 (73-70-75).

”Mies oli tänään jostain syystä vähän pehmeä, eikä pehmeät miehet pärjää tällä kentällä”, Samooja summasi tiedotteessa.

Samoojalla oli murheellinen lähtö, sillä hän teki etulenkillä neljä bogia seitsemään ensimmäiseen väylään. Toisen puolikkaan hän pelasi yhden alle parin.

”Selkä vähän jämähti jumiin alkulämmössä. Varmaan sen takia oli vähän veto hukassa. Eipä tuo griinityöskentelykään kauhean hääviä ollut”, Samooja kertoi.

Pituutta kentällä yli seitsemän kilometriä

DLF Golf & Country Club on todella vaikea kenttä, mistä kertoo paitsi kentän course rating (75,5) myös tulostaso. Vain 27 pelaajaa on kolmen kierroksen jälkeen kisassa alle parin ja neljättä sijaa jaetaan tuloksella -5. Esimerkiksi Suomen vaikeimman kentän eli Nordcenterin Freamin course rating on 75,2.

Takatiiltä kenttä on tuloskortin mukaan yli 7 000 metriä pitkä. Varsinainen monsteri on 14. reikä, joka on tuloskortin mukaan yli 500 metriä pitkä par 4.

Tänään kentän selvästi vaikein testeri pelattiin 489 metriä pitkänä, eikä sillä tehty kuin kaksi birdieä. Korhonenkin joutui turvautumaan kakkoslyönnissä väyläpuuhun.

Kisassa edetään saksalaiskomennossa, sillä kärkimies Paulin lisäksi myös kakkosena oleva Marcel Siem (-10) tulee Saksasta. Sunnuntaina he saavat kärkiryhmään seurakseen Hollannin Joost Luitenin (-8).

TULOSPALVELUT
TARJOAA

DP WORLD TOUR

Jonsson Workwear Open
Mikko Korhonen, Kalle Samooja, Tapio Pulkkanen, Sami Välimäki

NEXT GOLF TOUR

Next Golf Tourin finaali
Nikke Tyry, Casper Simberg

Challenge Tour

Duncan Taylor Black Bull Challenge
Oliver Lindell

LPGA TOur

LPGA Drive On Championship
Matilda Castren, Kiira Riihijärvi

PGA Tour Champions

The Galleri Classic

PGA TOUR LATINoAMERICA

Roberto de Vicenzo Memorial 100 years
Toni Hakula

KORN FERRY TOUR

Club Car Champioship

Etsi luettavaa