Hyppää sisältöön

Korhonen ja Samooja liikkuivat väärään suuntaan Intiassa: ”Pehmeät miehet eivät pärjää tällä kentällä”

Mikko Korhonen sai välillä taistella takaysillä parien eteen. KUVA: GETTY IMAGES

Mikko Korhonen ja Kalle Samooja menettivät asemiaan DP World Tourin kisassa. Saksalaisilla kaksoisjohto Intiassa.

Mikko Korhosen heikko takaysi ja Kalle Samoojan kehno etuysi pudottivat suomalaisammattilaisia harmittavasti tulosluettelossa alaspäin New Delhissä pelattavassa Indian Openissa.

Korhonen oli erinomaisissa asemissa vielä ensimmäisen yhdeksän reiän jälkeen pelattuaan ulosmenon yhden alle, mutta tripla kymppireiällä ja kaksi perättäistä bogia loppuun pudottivat hänet jaetulle 16. sijalle kolmen kierroksen jälkeen.

Korhonen on yhteistuloksessa -1 (67-72-76), ja kärkimies Yannik Paul (-11) on häntä peräti kymmenen lyöntiä edellä. Kymmenen parhaan joukkoon Korhosella on kuitenkin vain kaksi lyöntiä eroa.

Sijoitus top 10:iin olisi erinomainen sijoitus kehnosti kauden aloittaneelle Korhosella, joka läpäisi cutin Intiassa ensimmäistä kertaa tällä kaudella.

Samoojan selkä jämähti

Myöskään Kalle Samoojan kolmas kierros Intiassa ei sujunut suunnitellusti. Tuloksen +3 pelannut Samooja putosi tuloslistalla jaetulle 42:nnelle sijalle. Hänen kokonaistuloksensa on +2 (73-70-75).

”Mies oli tänään jostain syystä vähän pehmeä, eikä pehmeät miehet pärjää tällä kentällä”, Samooja summasi tiedotteessa.

Samoojalla oli murheellinen lähtö, sillä hän teki etulenkillä neljä bogia seitsemään ensimmäiseen väylään. Toisen puolikkaan hän pelasi yhden alle parin.

”Selkä vähän jämähti jumiin alkulämmössä. Varmaan sen takia oli vähän veto hukassa. Eipä tuo griinityöskentelykään kauhean hääviä ollut”, Samooja kertoi.

Pituutta kentällä yli seitsemän kilometriä

DLF Golf & Country Club on todella vaikea kenttä, mistä kertoo paitsi kentän course rating (75,5) myös tulostaso. Vain 27 pelaajaa on kolmen kierroksen jälkeen kisassa alle parin ja neljättä sijaa jaetaan tuloksella -5. Esimerkiksi Suomen vaikeimman kentän eli Nordcenterin Freamin course rating on 75,2.

Takatiiltä kenttä on tuloskortin mukaan yli 7 000 metriä pitkä. Varsinainen monsteri on 14. reikä, joka on tuloskortin mukaan yli 500 metriä pitkä par 4.

Tänään kentän selvästi vaikein testeri pelattiin 489 metriä pitkänä, eikä sillä tehty kuin kaksi birdieä. Korhonenkin joutui turvautumaan kakkoslyönnissä väyläpuuhun.

Kisassa edetään saksalaiskomennossa, sillä kärkimies Paulin lisäksi myös kakkosena oleva Marcel Siem (-10) tulee Saksasta. Sunnuntaina he saavat kärkiryhmään seurakseen Hollannin Joost Luitenin (-8).

TULOSPALVELUT

DP World TOUR

Qatar Masters
Tapio Pulkkanen, Kalle Samooja ja Sami Välimäki

LPGA

Maybank Championship
Matilda Castren

LADIES EUROPEAN TOUR

Aramco Team Series, Riyadh
Noora Komulainen, Tiia Koivisto ja Ursula Wikström

AMATÖÖRIGOLF

Naisten joukkue-MM-kilpailut (Espirito Santo Trophy)
Katri Bakker, Henni Mustonen ja Emilia Väistö

LETAS

Santander Golf Tour, Zarazoga
Emily Penttilä, Tiia Teiniketo ja Emilia Tukiainen

AMATÖÖRIGOLF

European Men’s Club Trophy
Espoo Ringside Golf (Tommy Gulin, Joonas Hinkkanen ja Jussi Sahravuo)

AMATÖÖRIGOLF

Spanish International Ladies’ Stroke Play Championship
Anna Backman, Ada Huhtala, Oona Kuronen, Sandra Palin ja Adeliina Virtanen

Etsi luettavaa