Hyppää sisältöön

Korhonen aloitti komeasti Hollannissa – Ilosella yksi uran karmivimmista starteista

Mikko Korhonen on luottavainen loppukauden kisojen suhteen.

Mikko Korhonen oli Suomen ainoa valopilkku tänään käynnistyneessä KLM Openissa.

AVAUSKIERROS HOLLANNISSA pelattavassa KLM Openissa olisi voinut alkaa suomalaisittain paremminkin.

Mikko Korhonen aloitti hyvin, mutta kolme muuta kisaan osallistuvaa suomalaista, eli Mikko Ilonen, Kim Koivu ja Tapio Pulkkanen, pelasivat itseään ulos kisasta jo ensimmäisen 18 reiän aikana.

Pahiten kuutamolla oli Ilonen, jonka kierrostulos painui 82 lyöntiin (+11). Konkarille avauskierroksen tulos on yksi pitkän uran heikoimmista.
 

ILOSEN TAKANA tulosluettelossa on ainoastaan yksi pelaaja, hollantilainen amatööri. Lahtelaisen tulosta heikensi yksi tripla ja kolme tuplaa. Lisäksi hän teki parien lisäksi neljä bogia ja kaksi birdieä.

Ennen lähtöään Sveitsin kautta Hollantiin Ilonen valitteli niskavaivoja, jotka ovat vaivanneet häntä toisinaan. Tänään kyse ei ollut kuitenkaan niistä.

”Ei ole mitään vammoja, lyönnit vaan sinkoilivat sinne tänne, ja siinä sitten ajatuskin eksyi melkosen kauas pelistä”, Ilonen viestitti Hollannissa.

Mikko Ilosen kortissa oli harvinaisen paljon mustaa väriä.

Mikko Ilosen kortissa oli harvinaisen paljon mustaa väriä.

SEN SIJAAN Mikko Korhonen vältti The Dutch -kentän karikot ja Suomi-golfin tämänhetkinen ykkösnimi bogittoman 68 (-3) lyönnin kierroksen. Se riittää avauskierroksen jälkeen 28. sijaan. Aivan kaikki pelaajat eivät ole vielä ehtineet pelata kierrostaan loppuun, joten Korhosen sijoitus saattaa vielä hieman muuttua.

Korhonen teki birdiet rei’ille 4, 6 ja 13. Kilpailun kärjessä olevaan Kiinan Wu Ashuniin Korhosella on neljä ja kärkikymmenikköön kaksi lyöntiä matkaa.

”Tänään oli hyvää menoa. Tiiltä olin väylällä melkein koko ajan. Se on tärkeää, sillä pitkä raffi on paha paikka olla. Täällä lyödään paljon avauksia draiverilla, joten kovin konservatiivisesti ei voi pelata. Raudoilla löin kyllä vinojakin vetoja, mutta pelastin monta hyvää paria”, Korhonen sanoi.

”Tänään oli hyvä keli tuloksen tekemiselle, tuuli oli niin vähäistä”, hän jatkoi.

Helsinkiläisen tavoitteena on pelata tänä vuonna kiertueen finaalikilpailussa Dubaissa, johon pääsee rankingin 60 parasta pelaajaa. Loppukaudella se vaatisi Korhoselta vielä muutaman hyvän onnistumisen, vaikka Korhonen onkin tällä hetkellä rankingissa 45:ntenä.

 

KORHOSEN LISÄKSI sauma jatkopaikkaan Hollannissa on vielä Kim Koivulla, jonka tulos tänään oli 73 (+2), kun cut-rajan paremmalla puolella ollaan tällä hetkellä tuloksella -1.

Eilen uuden managerointisopimuksen julkistanut Koivu pelasi verrattain tasapaksun kierroksen ja korttiin merkittiin yhden birdien lisäksi kolme bogia.

Tapio Pulkkasen tulosta (77, +6) heikensi kaksi tuplaa. Hänen pitää pelata todellinen huippukierros omatakseen pienet mahdollisuudet jatkopaikasta, sillä cut-raja tullee asettumaan tulokseen kaksi alle parin, mikäli tulostaso tulee pysymään kilpailussa tämänpäiväisellä tasolla.

Tulospalvelu

European Tourin kilpailut näyttää suorana lähetyksenä Viasat ja Viaplay

 

Etsi luettavaa