Hyppää sisältöön

Kordan sisaruksilla lyömätön etu Solheim Cupissa – Jessica Kordan tuhma lausahdus herätti somekohun Tšekissä

Nelly ja Jessica Korda olivat voittamaton pari vuoden 2019 Solheim Cupissa Skotlannissa

Jessica Kordalla oli tilannetaju kohdillaan, kun hän vaihtoi hetkeksi englannin tšekin kieleksi purettuaan turhautumistaan Evian Championshipissa kaudella 2019.

Nelly ja Jessica Korda pelaavat USA:n kansalaisina Eurooppaa vastaan Toledosssa, Ohiossa perjantaina käynnistyvässä Solheim Cupissa. He voisivat olla myös Euroopan joukkueessa, sillä juniorivuosinaan Jessica Korda pelasi jopa vanhempiensa synnyinmaan, Tšekin maajoukkueessa amatöörien MM-kisoissa vuonna 2006 vain 13-vuotiaana. Isä Petr Korda voitti tenniksessä Australian Openin, äiti Regina edusti samassa lajissa maataan olympialaisissa.

Nelly ja Jessica Kordalla on kaksoiskansalaisuus, keskenään ja perheen kokoontuessa puhekieli vääntyy hetkessä tšekiksi. 
28-vuotias Jessica Korda on ollut useasti täynnä tulta ja temperamenttia kentällä. Hän erotti caddiensä kesken kierroksen ja otti poikaystävänsä tilalle vuoden 2013 US Openissa.

Nelly Kordan voitto olympialaisissa meni lopussa tiukille. Solheim Cupissa hän ei ole hävinnyt yhtään ottelua, mutta joukkueen voittoa kaksoiskansalaisuuden omaava Korda ei ole vielä kokenut

Nelly Kordan voitto olympialaisissa meni lopussa tiukille. Solheim Cupissa hän ei ole hävinnyt yhtään ottelua, mutta joukkueen voittoa kaksoiskansalaisuuden omaava Korda ei ole vielä kokenut

GETTY IMAGES

Viidestä viimeisestä kilpailustaan kolme voittanut (näiden joukossa PGA Championship ja olympialaiset) Nelly Korda on muistanut moneen kertaan haastattelujen yhteydessä nostaa isosiskonsa merkitystä oman urakehityksensä eri vaiheissa.
Heinäkuussa 2019 Jessica Korda tuskastui peliinsä Evian Championshipissa, jossa hän sijoittui 17:ksi. 

Oheisen artikkelin videolla on Kordan reaktio heikon lähestymisen jälkeen. Korda päästi vuodatuksensa ilmoille kuitenkin tšekin kielellä.

GoGolfin tšekkiläinen avustaja kertoi Kordan tuhman lauseen nousseen etenkin sosiaalisessa mediassa Tšekissä melkoisen suureksi puheenaiheeksi. 
Vapaasti suomennettuna ensimmäinen voimasana v#### sai jatkokseen todella ruman soimauksen, ”jollaisesta hän olisi oletettavasti joutunut nuorempana kotonaan nurkkaan häpeämään”, omassa lajissaan EM-kultaa  voittanut avustajamme määritteli.

Englanniksi puhuttuna mikrofi vierellään Korda olisi voinut saada sakot kilpailun järjestäjiltä. Tšekissä sosiaalisessa mediassa Kordan tuhma lause nosti pahennuksen ohella positiivisia tuntemuksia siitä, että kierroksen aikana hänen ajatuksensa purkautuvat ulos  tšekin kielellä.

Voittamattomia Solheim Cupissa

Jessica Korda pelasi Solheim Cupissa jo 2013. Nellyn kanssa he muodostivat kivikonvan parin Skotlannin ottelusarjassa 2019. Molemmat voittivat kaksinpelinsä, ainoassa nelinpelissä tulokseksi kirjattiin tasapeli.
Nelinpelissä Korda & Korda yhdistelmä riepoi vastustajaparinsa murskalukemin 6/4 ja 6/5.  Yhteensä he pelasivat siis viisi peliä, joista saldoksi tuli komea 4,5-0,5.
Tästä huolimatta Eurooppa voitti ottelun niukasti 14,5-13,5.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön The Solheim Cup (@thesolheimcup) jakama julkaisu

Käytännössä pitäisi olla varmaa se, että Solheim Cupin ensimmäisenä päivänä Kordat saavat yhdessä komennuksen ainakin nelinpeliin. Vaihtuuko keskustelukieli mailanvalintoihin ja olosuhteita analysoitaessa  tšekiksi jää nähtäväksi.  Kuluvalla kaudella yhteensä kolme kisaa LPGA:lla voittaneet sisarukset (+olympiakulta) lähtevät ennakkosuosikkeina nelinpeliin, olipa vastustajana mikä tahansa duo eurooppalaisista.
Euroopan joukkueessa ruotsalaiset ovat 1990 vuodesta asti Solheim Cupissa kyenneet vaihtaman keskustelukielen vastustajille ymmärtämättömään muotoon. Ensimmäistä kertaa kisan historiassa joukkueessa on myös kaksi tanskalaista, Emily Kristen Pedersen sekä Nanna Koerstz Madsen.

Solheim Cup

Artikkelia korjattu 29.8. klo 15.50.:
Videolla on Jessica Korda (2019), ei Nelly Korda

Etsi luettavaa