Hyppää sisältöön

Konkarimiehet kärjessä Finnish Tourilla

Peter Erofejeff jakaa johtosijaa Nordcenterissä.

Peter Erofejeff ja Matti Meriläinen johtavat Audi Finnish Tourin miesten sarjaan. Karina Kukkonen Daniella Barrett kärjessä naisissa. Kisa pelataan huippukuntoisella Nordcenterin Fream-kentällä.

Nordcenterin huippukunnossa olevalla Fream-kentällä käytävä kauden ensimmäinen Audi Finnish Tourin osakilpailu käynnistyi perjantaina. Miesten kilpailussa Peter Erofejeff ja Matti Meriläinen saivat parhaan lähdön kilpailuun. Miehet pelasivat tuloksen 70 (-2). Myös naisissa on jaettu johtopaikka, kun Oulun Karina Kukkonen ja Aura Golfin Daniella Barrett kiersivät kentän 75 (+3) lyönnillä. 

Monet suomalaisgolffarit suuntaavat talvella ulkomaille pelaamaan ja harjoittelemaan, mutta Nordcenterin kilpailun kärjessä oleva Peter Erofejeff vietti toisenlaisen talven.

”En ollut talvella ollenkaan etelässä, mikä on minulle täysin uusi tilanne. Olen pelannut tänä keväänä 4-5 kierrosta ja treenannut kaksi päivää. Eli kausi on vasta alussa, eikä tähän kisaan ollut mitään odotuksia. Siihen nähden oli todella hyvä päivä”, kierroksellaan peräti seitsemän birdieä tehnyt Erofejeff jutteli.

”Kierroksella tuli melko paljon mokia, mutta toisaalta paljon onnistumisia. Ja hei, onhan tämä aivan uskomatonta, että pelataan t-paidalla ja ilman siirtosääntöä”, Espoon Ringside Golfia edustava Erofejeff iloitsi upeassa säässä pelatun avauskierroksen jälkeen.

Erofejeffin kanssa kärkitilaa jakava Katinkulta Golfin Matti Meriläinen pelasi tarkan avauskierroksen, ilman isompia karikoita.

”Pelasin hyvää golfia. Ei ollut oikeastaan edes sellaisia paikkoja, että olisi voinut napsahtaa lisää lyöntejä korttiin. Enemminkin niitä lyöntejä jäi tuonne kentälle”, Meriläinen sanoi.

Erofejeffin ja Meriläisen jälkeen tuloslistalla on kolmas kokenut peluri, Joonas Granberg (-1).

Naisten kärki tuloksessa 75

Naisten kisassa kärkipaikkaa jakava Daniela Barrett on vasta 16-vuotias.

Naisten kisassa kärkipaikkaa jakava Daniela Barrett on vasta 16-vuotias.

Juha Hakulinen

Naisten sarjan kärkitilalta löytyvät Oulun Golfkerhon Karina Kukkonen ja Aura Golfin Daniella Barrett, jotka kiersivät kentän 75 (+3) lyönnillä. Kukkonen on viime vuosilta tuttu nimi Audi Finnish Tourin kärkitaistoista, mutta 16-vuotiasta Barrettia ei ole aiemmin aikuisten kilpailuissa johtotilalla nähty.

Nuori turkulainen oli talvella useammalla ulkomaanleirillä, muun muassa kahden kuukauden Uuden-Seelannin visiitti kuului talveen. Treenileirit ovat tuottaneet tulosta, sillä Barrett oli viime viikonlopun Finnair Junior Tourin kilpailussa komeasti toinen. Pelituntuma oli hyvä myös perjantain kierroksella.

”Aika tasaista peliä. Raudat eivät olleet ihan parhaassa kunnossa, mutta lähipeli pelasti tänään aika paljon. Kenttä oli hyvässä kunnossa, ja greenit olivat todella liukkaat”, ensimmäistä Audi Finnish Tourin kilpailuaan pelaava Barrett kertoi.

Kahdelle jäljellä olevalle kierrokselle Barrettilla oli selkeä visio.

”Minulla oli tänään hyvä pelitaktiikka, mutta rautoihin tarvitaan lisää varmuutta. Pitää päästä väylälle. Jos lähipeli pysyy samanlaisena, tuloskin on hyvä”, Barrett suunnitteli.

Jenna Mäihäniemi (+4), Emmi Jalkanen (+5), Jenni Soikkeli (+6) ja Emma Lindman (+6) ovat hyvällä iskuetäisyydellä avauskierroksen jälkeen.

Lähde: Finnish Tourin tiedote


Kiinnostaako pelaaminen Nordcenterin huippukentillä koko kesän? GoGolfin kautta pelioikeus Nordcenteriin vain 490 euroa.


 

Etsi luettavaa