Hyppää sisältöön

Konkari Piercy suli lopussa, mutta osoitti hyvää urheiluhenkeä – Tony Finau otti uransa kolmannen voiton

Tony Finau pääsi pitämään voittajan puhetta PGA Tourilla nyt kolmatta kertaa urallaan. KUVA: GETTY IMAGES

Scott Piercy pelasi sunnuntaina 11 viimeistä reikää seitsemän yli parin ja ojensi voiton Tony Finaulle.

Toisen epäonni on toisen onni. Konkari Scott Piercy pääsi 3M Openin päätöspäivään selvässä johdossa ja johti parhaimmillaan kilpailua päätöspäivän viidellä lyönnillä, mutta voittaminen tällä tasolla on vaikeaa.

Hän pelasi viimeiset 11 reikää peräti seitsemän yli parin. Totaalinen sulaminen ja epäonni avasi oven kilpailun ennakkosuosikille Tony Finaulle, jolla oli varaa tehdä päätösreiälle bogi ja ottaa silti voitto kolmen lyönnin turvin.

Finau pelasi päätöspäivän 67 lyönnillä (-4) päätyen tulokseen -17. Piercyn viimeisen kierroksen tulos oli 76 (+5), eli hän pelasi peräti yhdeksän lyöntiä Finauta heikommin ja päätyi tulokseen -13.

Viimeisen reiän bogi pudotti 43-vuotiaan lopulta neljänneksi, kun kakkosijan jakoivat lyönnin paremmalla tuloksella Korean Sungjae Im ja Argentiinan Emilian Grillo.

Uransa kolmannen voiton myötä Finau nousi FedEx Cupissa 17:nneksi ja golfin maailmanlistalla sijalle 15.

Huolimatta kirvelevästä tappiosta, Scott Piercy onnitteli Finauta kierroksen jälkeen reilusti. Finau tunnetaan pelaajana, jonka olisi pitänyt taitoihinsa nähden voittaa useampia kilpailua kuin kolme.

”Olen ollut usein sillä puolella, että nostan hattua ja onnittelen kaveria voitosta. Täällä (PGA Tourilla) on vaikea voittaa. Olen mielestäni hyvä esimerkki siitä kuinka vaikeaa on saattaa työ täällä loppuun”, sanoi Finau, jolla on kokemusta muun muassa kolmesta uusintatappiosta.

”Aina kun voitat kilpailun, on mahtavaa saada kunnioitusta kavereilta, joita vastaan pelaat. Olin todella iloinen nähdessäni Scottin. Hän oli aidosti iloinen puolestani, mikä mielestäni tekee pelistämme niin mahtavan”, hän jatkoi.

Piercyn kierroksen synkin hetki sattui reiällä numero 14, jolle hän teki bunkkeri- ja vesiseikkailun jälkeen triplan. Epäonneakin oli, sillä bunkkerissa pallo oli uponnut hiekkaan.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa