Hyppää sisältöön

Kommentti: Tigerin ja Philin kohtaaminen ei aiheuta suurta kiinnostusta, mutta aion antaa sille mahdollisuuden

Tiger ja Phil näkyvät Suomessa Ruudun välityksellä

Tigerin ja Philin ottelussa on kyse rahasta. 20 euron hintaan show’n olisi oltava hyvä.

MEDIOITA KRITISOIDAAN aika ajoin siitä, että urheilu-uutisten yhteydessä puhutaan paljon myös rahasta. 

Etenkin joukkuelajeissa otsikoihin nousevat valtavat  siirtosummat ja tähtien tähtitieteelliset palkat. Yksilölajeissa rahasta ei kirjoiteta läheskään yhtä paljon – paitsi golfissa. 

Golfissa puhutaan rahasta, koska ammattilaiskiertueilla on iät ja ajat ratkaistu paremmuus sen perusteella, kuka voittaa kauden aikana eniten rahaa. Summat ovat vuosien mittaan kasvaneet mittaviksi, ja isot rahat kiinnostavat suurta joukkoa ihmisiä. Esimerkiksi Race-to-Dubai-rankingissa lasketaan pisteitä, mutta pisteet ovat käytännössä Yhdysvaltain dollareita.

Perjantaina pelataan Tiger Woodsin ja Phil Mickelsonin välinen haasteottelu The Match, ja siinä on mitä suurimmassa määrin kyse rahasta. Se on ollut ottelun markkinoinnin keihäänkärki. Esimerkiksi tiistaisessa tiedotustilaisuudessa kaksikko retosteli huimilla sivuvedoilla.

 

THE MATCHISSÄ kohtaavat kaksi vanhaa sotaratsua ja entistä arkkivihollista. Paikkana on uhkapelin pääkaupunki Las Vegas, ja reikäpeliottelun voittaja korjaa yhdeksän miljoonan dollarin potin. 

Potin suuruuden laittaa johonkin suhteeseen se, että yhdeksän miljoonan dollarin voittamiseksi pelaajan pitäisi voittaa neljä major-turnausta. Pelaajille on tarjolla helppoa rahaa, joka tulee yhteistyökumppaneilta ja ottelusta kiinnostuneilta television katsojilta.

Omasta pussista Tiger ja Phil pelaavat tiettävästi sivuvetoja, jotka voivat nousta suuriksi – näistä kertyvät rahat menevät kuitenkin tiettävästi hyväntekeväisyyteen.

Haasteottelun mielenkiintoa suuren yleisön silmissä syö se, että kumpikaan pelaaja ei ole huippuvuosiensa iskussa ja miesten välillä ei ole enää samanlaista vastakkainasettelua kuin viime vuosikymmenen puolella. Rehellisistä mielipiteistään tunnettu Rory McIlroy sanoi jokin aika sitten sen ääneen: ”Jos ottelu olisi ollut 15 vuotta sitten, se olisi ollut mahtavaa.”

Pelkään McIlroyn tavoin, että luvassa on väsynyt kohtaaminen, eikä tämä miesten käsikirjoitettu esiintyminen haasteottelun lehdistötilaisuudessa nostanut odotusarvoa taivaisiin.

 

 

VIDEOSTA TULEE jotenkin mieleen show amerikkalaisen vapaapainin ympärillä. Vapaapainissa myös itse ottelut ovat käsikirjoitettuja, mutta se ei tunnu ainakaan amerikkalaisia haittaavan, sillä laji on Yhdysvalloissa jostain syystä todella suosittua.

The Matchin lopputulos tuskin on päätetty etukäteen, mutta suurta kiinnostusta ottelun katsominen ei itsessäni etukäteen herätä. Aion kuitenkin antaa sille mahdollisuuden.

Jos ottelu ei viihdytä, käännän kanavaa tai painun pehkuihin ja kärsin nahoissani parinkympin menetyksen. Ehkäpä Tiger tai Phil tarvitsee sitä minua enemmän.

Etsi luettavaa