Kolminkertainen ET-voittaja kirittäjänä – Korhonen hakee tänään uransa ensimmäistä voittoa

Mikko Korhonen on ollut Markku Louhion valmennuksessa 27-vuotta

Mikko Korhosella on tänään oivallinen mahdollisuus napata uran ensimmäinen European Tourin voitto.

Mikko Korhonen pelaa tänään European Tourin kilpailun voitosta. Korhonen lähtee Tshwane Openin päätöspäivään kahden lyönnin takaa-ajoasemassa jaetulta toiselta sijalta.

Korhonen on pelannut kolme ensimmäistä kierrosta tulokseen -12 (68-64-69). Kisan kärjessä on Etelä-Afrikan George Coetzee.

Eilen Korhonen nousi voittotaisteluun mukaan loistavan lopetuksen ansiosta. Birdiet olivat kovan työn takana, mutta hän painoi kuitenkin viimeiset seitsemän reikää upeasti neljä alle parin.

”Rentouden löytäminen oli vaikeaa ja koko ajan oli vähän epävarma mailoista ja linjoista. Loppu oli kuitenkin pelillisesti ja fiiliksien puolesta erittäin hyvä”, Korhonen kuvaili eilen.

Korhonen starttaa kierrokselleen tänään klo 12.21. Hän pelaa ratkaisevan kierroksen yhdessä Thomas Aikenin kanssa. Eteläafrikkalainen on hyvä kirittäjä Korhoselle, sillä tällä on vyöllään peräti kolme European Tourin voittoa. Edellinen voitto 34-vuotiaalla on vuodelta 2014.

Kärkiryhmässä Coetzeen parina pelaa Englannin Sam Horsfield, joka vastasi eilen koko päivän parhaasta kierroksesta: 64 (-7)

Korhoselle olisi tänään tärkeää saada peliin parempi alku kuin eilen. Eilen kärkiryhmässä Coetzeen kanssa pelannut Korhonen antoi alussa vähän liikaa siimaa, sillä hän teki ensimmäisen birdiensä vasta reiällä 12. Sitä ennen hän oli kierrostaan kaksi yli parin.

”Alku oli karmea, olin tiiltä joka puolella, ja rautalyönnin lensivät jotenkin tosi pitkälle. Ensimmäinen birdie-paikka taisi olla vasta reiällä 10. Oikeastaan se oli melkoista selviytymistä ensimmäiset 15 reikää, vaikka sinne pari birkkuakin livahti korttiin rei’illä 12 ja 14”, Korhonen kommentoi eilen.

Suomalaisista aiemmin ainoastaan Mikko Ilonen ja Roope Kakko ovat onnistuneet voittamaan European Tourin kilpailun. Korhosella on kaksi kakkossijaa, joista toinen on juuri viime vuodelta tästä samaisesta Tshwane Ope -kilpailusta. Lisäksi hän on voittanut kerran European Tourin karsintafinaalin.