Hyppää sisältöön

Kolmen vuoden pelikielto keskisormen näyttämisestä on liian pitkä rangaistus

Keskisormen näyttäminen valokuvaajalle tuli kalliiksi Bio Kimille.

Bio Kim näytti keskisormea väärän maan kiertueella. PGA Tourilla ja European Tourilla hän olisi selvinnyt paljon vähemmällä.

MIKÄ ON oikea rangaistus siitä, kun heristää sentteriä eli keskisormea televisiokameroiden edessä ihmiselle, joka on hetkeä aiemmin häirinnyt golflyöntiä aiemmin ottamalla valokuvan kesken taakseviennin?

Kolme vuotta pelikieltoa ja tuntuva sakko, ainakin Korean Tourin mukaan, sillä juuri sen verran se lätkäisi viime viikolla Bio Kimille, eteläkorealaiselle entiselle PGA Tour -pelaajalle, joka johtaa Etelä-Korean kiertueen rankingia.

Bio Kimin temppu hakee typeryydessä vertaansa, mutta nyt häneltä kielletään ammattinsa harjoittaminen kolmeksi vuoksi ainakin kotimaan kiertueella.

Oma oikeustajuni sanoo, että vähempikin olisi riittänyt.

KAKSI JA puoli vuotta sitten SM-liigassa Tapparan maalivahtivalmentaja vilautti pudotuspeliottelussa kansainvälistä sormimerkkiä katsomoon. Teko tallentui kameraan ja valmentaja sai rangaistuksen: yhden ottelun tuomitsijakielto.

Golf tunnetaan herrasmiesten lajina, kun taas jääkiekko on kontakilaji, jossa tunteet usein kuumenevat pelin tiimellyksessä. Lajieroa enemmän kyse taitaa olla kuitenkin kulttuurierosta, sillä Bio Kim ei ole ensimmäinen huonosti kilpailussa käyttäytyvä golfari.

Sergio Garcia on varsin paatunut tapaus, mitä tulee huonoon käyttäytymiseen golfkentällä. Hän on heittänyt mailan vesiesteeseen, sylkenyt reikään ja viskannut toisen jalan kenkänsä yleisön joukkoon.

Garcia selvisi näissä European Tourilla ja PGA Tourilla tapahtuneista rikkomuksista anteeksipyynnöllä.

Viime helmikuussa Saudi-Arabiassa se ei enää riittänyt, kun Garcia turmeli suutuspäissään useaa viheriötä putterilla – hänet diskattiin kilpailusta, mutta pelikieltoa hänelle ei siitä seurannut.

Garcia on päässyt törttöilyistään helpolla, sillä itse koen, että kengän heittäminen yleisön joukkoon ja viheriön turmeleminen on vähintään yhtä ”vakavia” rikkomuksia kuin keskisormen näyttäminen, mutta eivät nekään kolmen vuoden pelikiellon arvoisia.

BIO KIMILLÄ on kaksi viikkoa aikaa valittaa rangaistuksestaan, mutta hän on ilmoittanut, että hyväksyy rangaistuksen, eikä aio hakea siihen muutosta.

Suoraselkäistä toimintaa mieheltä, joka pyysi tekoaan vuolaasti anteeksi tuoreeltaan. Tai sitten hän vain tietää, että vetoomuksen läpimeno olisi ollut erittäin epätodennäköistä.

Etelä-Korea on niitä harvinaisia teollisuusvaltioita, joissa on edelleen voimassa kuolemanrangaistus ja muutenkin rangaistusasteikko paljon esimerkiksi Suomea kovempi.

Korruptiosta Koreassa voi saada jopa 25 vuoden vankeusrangaistuksen, kun Suomessa murhasta voi selvitä jopa puolet lyhyemmällä tuomiolla.

Bio Kimin onkin nyt viisaampi hakea työpaikkaa joltain toiselta tourilta.

Etsi luettavaa