Hyppää sisältöön

Kolmen suomalaisen tie nousemassa pystyyn – ”Pari päivää olen ollut aika kujalla”, tuumasi Korhonen

Mikko Korhonen ei ollut vireessä vuoden ensimmäisessä European Tourin kilpailussaan.

Mikko Korhonen, Kalle Samooja ja Kim Koivu ovat pelanneet kierroksensa loppuun Abu Dhabissa. Näyttää pahasti siltä, että heidän pelinsä eivät jatku enää viikonloppuna.

Mikko Korhonen paransi tulostaan peräti viidellä lyönnillä tänään toisella kierroksella. Hän laittoi lopussa kaiken peliin, sillä hän päätti kierroksensa hienoon eagleen, mutta yhteistulos -1 (74-69) tuskin riittää jatkopaikkaan Abu Dhabissa pelattavassa European Tourin suurkilpailussa.

”Tämä oli jo parempi päivä. Putteri oli vaan valitettavan kylmänä, paikkoja parempaan oli kyllä tarjolla. Puttiasento on vähän hakusessa, mutta tänään oli jo hyviä merkkejä”, Korhonen sanoi tiedotteessa.

”Pari päivää olen ollut kyllä aika kujalla. En muista, milloin olisin ollut näin ulkona pelistä, kun periaatteessa lyönti lähtee kuitenkin ihan hyvin. Liian syvälle ihon alle meni eilinen, en ihan päässyt takaisin peliin”, hän jatkoi.

Saman kohtalon kokevat Kalle Samooja -1 (72-71) ja Kim Koivu +2 (73-73). Tällä hetkellä näyttää siltä, että jatkopaikka heltiää tuloksella -3.

”Käytännössä kopio eilisestä. Tiiltä vahvaa, pitkillä mailoilla huitominen toimi. Sillä avaamisella oli hyvät saumat tuottaa tulosta, mutta raudat olivat suoraan sanottuna kuraa. En päässyt lähelle ollenkaan, se on iso ongelma tällä hetkellä, Samooja kertasi tiedotteessa.

Samoojan mukaan hyvä lähipeli takasi sen, että bogeyja ei tullut enempää. Hän harmitteli, ettei hyviä avauksia tullut käytettyä hyväksi.

”Kaukana ei olla siitä, että lähtisi kulkemaan kunnolla. Harmi, ettei pääsee jatkamaan tästä, kun näyttää siltä, että kahteen rundiin jää.”

Rautapeliään Samooja aikoo laittaa kuntoon harjoittelemalla ja pitämällä palaveria valmentajansa Mika Piltzin kanssa. Samoojan kausi jatkuu ensi torstaina Dubaissa.

”Pitää katsoa tarkemmin, miksi ei lähde linjaan. Keskitytään tästä eteenpäin Dubain kilpailuun. Tuttu kenttä, ja kun tiipeli on vahvaa, viilataan raudat kuntoon ensi viikkoa varten.”

Sen sijaan vielä kierroksellaan olevalla Tapio Pulkkasella on mahdollisuus jatkaa pelejä myös huomenna. Hän on pelannut tätä päivää nyt kahdeksan reikää ja nipin napin cut-rajan paremmalla puolella.

Kymppireiältä aloittanut Pulkkanen teki birdien ykkösreiälle ja on sen jälkeen tehnyt seitsemän perättäistä paria. Eilen hän pelasi tuloksen 70 (-2) eli hän oli yhteistuloksessa -3.

Kisan kärkipaikkaa jakavat uuteen kevääseen noussut Lee Westwood, major-voittaja Louis Oosthuizen ja eilen kenttäennätystä sivunnut Shane Lowry. Heistä vain Westwood on pelannut toisen kierroksen loppuun.  Lowry ja Oosthuizen ovat vielä kierroksella, ja heidän tuloksensa tulee vielä elämään.

Kolmikon tulos on -10 eli Pulkkasella on tätä kirjoittaessa matkaa kärkeen seitsemän lyöntiä.

European Tourin kilpailut näyttävät suorana lähetyksenä ja suomenkielisellä selostuksella Viasat ja Viaplay

 

Etsi luettavaa