Hyppää sisältöön

Kolme yksinkertaista liikettä golfkierroksesta palautumiseen: ”Jälkihuolto jää usein tekemättä”

Topi Lösönen kertoo

Golfarin fysiikka käsittää yleensä jäykän lantion ja krooniset alaselkäkivut. Kierroksen jälkeisenä aamuna turhan moni joutuu heräämään kipujen kanssa. Fibacolla paljon golfareiden parissa toimiva Topi Lösönen kertoo, että pieni jälkihuolto voisi tehdä terää monessa tapauksessa.

Golfliike tulisi lähteä syvistä lihaksista. Todellisuudessa suurin osa pelaajista joutuu kuitenkin käytännössä svingaamaan täysin kompensoimalla, sillä keho ei ole siinä kunnossa, että liikettä voisi tehdä oikealla tavalla. Näin täräyttää Fibacon perustaja Topi Lösönen

”Svingaaminen oikein on käytännössä mahdotonta suurimmalle osalle harrastajista. Yleensä toimistotyössä olevat henkilöt ovat niin jumissa, että oikeat lihakset eivät pääse työskentelemään svingin aikana ja asioita joudutaan kompensoimaan pintalihaksilla”, Topi taustoittaa. 

Jäykkyydet ja lihaksiston heikkous sekä väärät asennot johtavat väistämättä myös siihen, että kierrosten jälkeen olo saattaa olla kuin marathonin jäljiltä. Viimeistään seuraavana aamuna selkä vetää jumiin. 

”Se ei välttämättä tarkoita, että selkä rikki, vaan jos tukilihakset eivät toimi niin se säteilee selkäkipuina ja niin edelleen. Tottakai koko keho kannattaisi laittaa kuntoon, mutta myös pieni jälkijumppa voi olla pelastava tekijä seuraavan päivän haasteiden kannalta”, Topi jatkaa. 

Seuraavassa Lösösen ja Oliver Lindellin näyttämänä kolme liikettä, jotka voivat pelastaa golfin jälkeisen päivän! 

1. Lonkankoukistajan venytys

2. Pakaralihaksen venytys ja aktivointi

3. Kylkilihasten venytys

Etsi luettavaa