Hyppää sisältöön

Kolme suomalaista aamuvuorossa Dubaissa: ”Koko ajan kohti parempaa pelifiilistä”

Näissä maisemissa suomalaisnelikko nauttii ammatinharjoittamisesta tällä viikolla

Suomalaisnelikko pääsee huomenna jälleen irti Dubaissa. Dubai Desert Classicissa suurin osa birdieistä tullaan tekemään takaysin puolella.

Emirates Golf Clubin Majlis -kenttä isännöi totuttuun tapaan 30:tta kertaa käytävää Dubai Desert Classicia. Kisa on käyty kyseisellä kentällä kahta poikkeusta lukuunottamatta. Klassikkokenttä ja klassikkokisa on myös tv-katsojalle optimaalinen, sillä monelle kenttä on tuttu aiemmilta vuosilta. 

Dubai Desert Classicissa palloa kannattaa osata kääntää oikealta vasemmalta. Väylistä peräti seitsemän kääntyy kohtalaisen merkittävästi oikealta vasemmalle. Suoria reikiä ei ole juurikaan. Kyseessä on todellinen taiteilijoiden areena, jossa kahta samanlaista reikää ei ole. Abu Dhabissa tilanne oli kohtalaisen päinvastainen kun kenttä oli täynnä 400 metristä par-nelosta. 

Emirates Golf Clubin iskunpaikat ovat kentän neljä par-vitosta, sekä muutama lyhyt par-nelonen. Parhaat mahdollisuudet birdien tekemiseen kierroksen alussa osuvat väyliin 2 ja 3, jotka ovat lyhyet par-4 ja pitkähkö par-5. Seuraavaa todella laadukasta birdiepaikkaa saa odotella, sillä etuysin loppu on kentän vaikein osuus. 

Takaysillä on jälleen aika tehdä tuhoja. Heti alkuun tulee päivän toinen par-5, sekä lyhyt par-3. Kentän helpoimpiin reikiin lukeutuu myös väylä 13, joka on tiukasti vasemmalle kääntyvä par-5. Kulman ylityksen onnistuessa toinen lyönti lyödään lyhyellä mailalla. 

Lopulliset tuhot voi tehdä väylillä 17 ja 18. Väylää 17 voi yrittää yhdellä viheriölle kulman yli. Väylällä 18 voi jälleen oikaista par-vitosen avausta metsän yli, jolloin toinen lyönti veden yli tapahtuu myös rautamailalla. 

Suomalaisista ainoastaan Mikko Korhonen on pelannut kisan aiemmin. Tapio Pulkkasen, Kalle Samoojan ja Kim Koivun osalta kentän pitäisi olla vähintään inspiroiva. Torstai ja perjantai tulee näyttämään kuka tai ketkä suomalaiset pääsevät mukaan birdiekarkeloihin, joita Dubaissa herkästi nähdään. 

Mikko Korhonen toivoi tiedotteessaan, että pelit olisivat saaneet alkaa jo aiemmin. Nälkä kilpailemiseen on kova. 

”Hyvillä ajatuksilla mennään kisaan, ja koko ajan kohti parempaa pelifiilistä. Treenipäiviä on ainakin riittävästi, melkein voisi jo huomenna aloittaa. Lyönti- ja puttiasento alkaa jo löytyä, nyt vaan keskittyminen kuntoon ja ajatus siihen, että pelataan taas kisaa””, Korhonen kertoi. 

Suomalaiset pääsevät Tapio Pulkkasta lukuunottamatta aamuvuoroon torstain avauskierroksella. Kim Koivu pelaa ensimmäisessä ryhmässä paikallista aikaa kello 5.10 Suomen aikaa. Mikko Korhonen lähtee tunnin myöhemmin ja Kalle Samooja pelaa Korhosen edessä menevässä ryhmässä kello 6.00. 

Tapio Pulkkanen aloittaa pelit kello 9.40 Suomen aikaa. Kisan palkintopotissa on noin kolme miljoonaa euroa. 

Kisa nähdään suorina lähetyksinä Viasat Golfin ja Viaplayn kanavilla. Torstaina ja perjantaina selostuksen hoitaa Antti Vaalas. Lauantaina ja sunnuntaina selostuskoppiin liittyy mukaan Nikke Tyry.

Etsi luettavaa