Hyppää sisältöön

Kolme erilaista chippiä riittää – opettele nämä ja pelaat paremmin

Timo Karvinen on suomalainen huippuvalmentaja

Golfvalmentaja Timo Karvinen kertoo tuoreessa opetusjutussaan kolme erilaista chippiä, jotka kannattaa ottaa haltuun.

Käytä nostavaa wedgeäsi (56-58 astetta) kolmella eri tavalla riippuen pudotusalueen sijainnista. Pallon paikka ja varren kulma määrittävät halutun lyönnin kaaren ja sen, miten paljon pallo vierii alastulon jälkeen.

Golfin perustaitoihin kuuluu hallita minkälainen lentokaari ja putoamisen jälkeinen reaktio palloon tulee. Näitä yhdistelemällä päästään monipuoliseen tilanteiden hallintaan erilaisista tilanteista griinin ympärillä.

Aina kun pallo makaa hyvin, pelataan osumaan pääsääntöisesti loivalla osumakulmalla.

1. Rullaava chippi

Pallo takana ja kädet vahvasti edessä. Pelaa osuma ja saatto vahvasti eteenpäin.

Näin pallon pitäisi lentää ilmassa 50 % ja rullata 50 % matkasta. Huomaa, että pallon vauhti ei saa hidastua ensimmäisessä kosketuksessa maahan.

2. Normaali chippi

Pallo vähän painopisteen takana ja kädet kevyesti pallon edessä. Ota osuma pinnalta ja jatka läpivienti luonnollisesti tuntien varren painon saatossa.

Tällöin pallon pitäisi lentää ilmassa 75 % ja rullata 25 % matkasta.

3. Korkea chippi

Pallo painopisteen etupuolella ja kädet kevyesti takana. Varmista osuma pallon pohjaan ja pidä lapa kropan etupuolella saatossa.

Tällöin pallon pitäisi lentää ilmassa 90 % ja rullata 10 % matkasta.

Timo Karvinen on toiminut maajoukkuevalmentajana neljässä eri maassa ja valmentaa nykyään muun muassa huippulupaus Sami Välimäkeä. Karvinen opettaa Espoon Golfseurassa ja talvisin Season Golfissa. Osoitteessa timokarvinen.com lisätietoa Timon opetustarjonnasta.

Etsi luettavaa