Kolmas kisarupeama käyntiin: Suomalaisten lähtökohdat kevätkauden kilpailuihin

Mikko Korhonen pyrkii löytämään paremman tuloskunnon kuin kauden kolmessa ensimmäisessä kisassa

European Tourilla nähdään seuraavan kolmen viikon aikana jälleen reilusti suomalaisia. Kun kisarupeama on alkamassa, on suomalaisilla pelattuna kolmesta yhdeksään kilpailua.

European Tourilla on luvassa jälleen kahden viikon kisarupeama lähi-idässä. Omanin ja Qatarin kilpailut tarjoavat hyvän paikan menestykseen, sillä suurimmat tähdet eivät matkusta keskipieniin kisoihin mukaan.

Kahden seuraavan viikon aikana mukana on koko suomalaisnelikko Mikko Korhonen, Tapio Pulkkanen, Kim Koivu ja Kalle Samooja. Seuraavassa lyhyt otanta alkukaudesta mistä asetelmista suomalaiset lähtevät ”kevätkauteen”.

Koko nelikko on mukana kaksi seuraavaa viikkoa Omanissa ja Qatarissa. Pulkkanen, Koivu ja Samooja matkustavat Qatarista Keniaan pelaamaan uutena kilpailuna kalenteriin liittyneen Kenya Openin.

Kim Koivu: Ranking 79

Kim Koivu on rankingissa korkeimmalla suomalaisista. Koivun nimi löytyy Race to Dubain listan sijalta 79 kun hän on ansainnut 111,8 pistettä. Koivu on pelannut peräti yhdeksän kilpailua European Touria, joka on enemmän kuin kenelläkään muulla pelaajalla. Viiden viikon kisaputki oli kunnioitettava suoritus ja kertoo oleellisen: Koivun taktiikka on kilpailla todella aktiivisesti kauden aikana.

Parasta Koivua nähtiin kauden ensimmäisessä kisassa Hong Kongissa, jossa hän oli yhdeksäs. Dubaissa Kim oli terävimmässä kärjessä vielä kisan puolivälissä. Peli ei ole vielä kestänyt täyttä neljää kierrosta alkuvuoden kisojen aikana. Positiivista on useat alhaiset tulokset, joita hän on saanut pelattua.

Kalle Samooja: Ranking 108

Kalle on toiseksi korkeimmalla rankingissa ja toistaiseksi kiinni kortin uusimisessa. Samooja on pelannut kuusi kilpailua ja tienannut 76,2 pistettä. Paras suoritus oli Dubain osakilpailun 16:s sija. Myös Alfred Dunhill Championshipin 34:s sija oli sijoitustaan parempi, sillä Kalle oli tiukasti kiinni taistelusta kympin sakkiin ennen lopun virheitä.

Positiivista alkukaudessa on se, että Kalle on osoittanut pelin tason olevan kärjen tahtia hyvällä viikolla suurten nimimiesten joukossa. Epätasaisuus on vähän leimannut alkukautta, mutta viikko toisensa jälkeen homman pitäisi muuttua vain helpommaksi.

Tapio Pulkkanen: Ranking 110

Pulkkanen on pelannut viisi kisaa ja päässyt kaksi kertaa jatkoon. Dubaissa 20:s sija tuli upean viikonlopun myötä, Etelä-Afrikan avoimissa hän oli komeasti 15:s. Pulkkanen on pelannut vähän samalla tavalla kuin Samooja. Karsiutumisia on viidestä kisasta kolme, mutta kun peli on kulkenut se on vienyt kohtalaisen lähelle terävintä kärkeä.

Lähi-idän kenttien pitäisi sopia Pulkkaselle mainiosti ja hänellä on kokemusta molemmista kisoista jo viime vuodelta.

Mikko Korhonen: Ranking 146

Mikko Korhonen on pelannut vasta kolme kisaa kauden 2019 aikana. Korhonen ei saanut ensimmäisellä lähi-idän kiertueella itsestään parasta irti. Yleensä Korhonen pääsee parhaimmilleen vasta kesän lähestyessä, joten on helppo olettaa kaiken olevan helpompaa Omanissa ja Qatarissa. Viime vuonna hän tosin missasi cutit molemmissa kilpailuissa.

Mikko Ilonen: Lomalla

Mikko Ilonen ei ole pelannut saati ilmoittautunut kilpailuun vielä vuoden 2019 aikana. Hän kävi pelaamassa Leopard Creekin kisan joulukuussa missaten cutin, jonka jälkeen hän ei ole koskenut mailoihin. Ilonen kertoi hiljattain, että palannee kentille huhtikuussa, vaikka ei vielä ollut asiaa täysin kiveen hakannut.