Hyppää sisältöön

Kolmantena oleva Oliver Lindell turvautuu huomenna poikkeukselliseen konstiin ja aikoo pelata vain 12 mailalla!

Oliver Lindell jakaa kolmatta sijaa Itävallan Challenge Tour -kisassa.

Oliver Lindell on pelannut Itävallassa puumailoja säästellen. Tänään hän kiersi ilman draiveria ja huomenna vuokra-autoon jää myös spooni.

Oliver Lindell pelaa hienoa turnausta Challenge Tourilla. Hän on kolmen kierroksen jälkeen kisassa jaetulla kolmannella sijalla yhteistuloksessa -10 (66-66-68).

Eroa kärkeen neljä lyöntiä, mutta toiseen sijaan vain yksi. Noustaakseen huomenna voittoon Lindell tarvitsee huippukierroksen.

”64 on huomisen numero, mutta ei stressata, jos sitä ei tule”, Lindell viestitti alppimaasta.

Itävallan kentän eli Adamstal Golf Clubin par on 70, joten Lindell tavoittelee kuusi alle tulosta. Sitä hän lähtee hakemaan varsin poikkeuksellisella tavalla. Hän aikoo jättää bägistään kokonaan puumailat pois.

Tänään hän ei ottanut lainkaan draiveria mukaan kierrokselle ja löi ainoastaan kerran spoonilla. Huomenna sekin jää vuokra-autoon.

”Yhden spoonin jouduin tänään vetämään, eikä sitäkään ois tarvinnut. Se meni bunkkeriin”, Lindell viestitti.

Vaikka tulos oli eilistä kaksi lyöntiä heikompi, hän löi raudoilla palloja erittäin hyvin.

”Koko ajan oli birdie-paikkoja, ja 16. väylällä löin ainoan huonon raudan. Pari missiä linjassa jäi lyhyeksi ja niistä tuli bogit. Putteri olisi voinut olla kyllä lämpöisempänä”, Lindell kuvaili kierrostaan.

Lindellin mukaan hänelle riittää noin 6 000 metriä pitkällä kentällä pisimmäksi mailaksi rautakakkonen, jolla hän lyö jopa 250 metriä pitkiä avauksia. Kentällä on  esimerkiksi kaksi noin 450 metriä pitkää par 5 -reikää, joiden lyöminen kahdella päälle ei vaadi ihmeitä, vaikka draiverin periaatteessa voisi ottaa niiden vuoksi mukaan kierrokselle.

”Seiskareikää (555 m, par 5) ei voi edes yrittää lyödä kahdella päälle. Se on ihan p—a väylä”, Lindell naureskeli.

Kisan johdossa jatkaa Skotlannin Calum Hill (-14), joka pelasi tänään kolme alle parin eli lyönnin Lindelliä paremmin. Toisena on nyt Englannin Matt Ford tuloksella -11.

Peliseurakseen Lindell saa huomenna Matthew Armitagen ja Portugalin kokeneen Jose-Felipe Liman.

Lindell ei ole ainoa suomalainen, jolla on mahdollisuus huippusijoitukseen, sillä sijalta 20 päätöskierrokselle lähtee Suur-Helsingin Golfin Mikael Salminen tuloksella -7 (69-65-69).

Salminen päätti kolmannen kierroksen kahteen bogiin, joten aineksia parempaankin oli olemassa. Kärkikymmenikköön yltäminen on kuitenkin vain kahden lyönnin päässä. Sijoittuminen top-teniin toisi hänelle paikan myös seuraavaan Challenge Tourin kisaa.

Parhaasta suomalaistuloksesta vastasi tänään Roope Kakko, joka pelasi kolme alle parin. Espoolaisen yhteistulos on -4 (68-71-67). Se riittää ennen päätöskierrosta jaettuun 32. sijaan.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa