Hyppää sisältöön

Kolmanneksi Qatarissa noussut Kalle Samooja: ”Kolme norsuputtia nostivat takaisin peliin”

Kalle Samooja on Sveitsin kakkostilaa lukuunottamatta saanut muut menestyksensä kaukaa Euroopan ulkopuolelta

Kalle Samooja jäi vain lyönnin päähän uusinnasta. Kolmas tila on tuorein osoitus siitä, kuinka paljon potentiaalia Samoojalla on nousta taistelemaan isompienkin kisojen kärkitiloista.

Olipa taas upea kisa suomalaisittain!

Voiton vei lopulta Espanjan Jorge Campillo, joka kukisti viidennellä uusitareiällä urheasti taistelleen Skotlannin David Drysdalen. 44-vuotias skottia kävi väkisinkin sääliksi.

Uransa aiemmat 497 ET:n kisaa ilman voittoa pelannut Drysdale missasi kierroksen aikana lähes järjestään paikat, joissa olisi voinut pelata muilta karkuun. Lisäksi hän oli viimeisellä reiällä, sekä lisäksi uusinnassa kaksi kertaa niskan päällä, mutta Campillo pitkitti ratkaisua ja iski voiton tuoneen birdieputin reikään juuri ennen pimeän laskeutumista.

Drysdalen ykköstila olisi ollut niin vahva kontrasti Välimäelle, joka juhli Omanissa kuudennessa kisassaan.

Kalle Samooja ja  Sami Välimäki loistivat lauantain kierroksella  Qatarissa tuloksin 66 ja 65.

Päätöspäivänä parivaljakko tuntui jääneen telineisiin, kunnes Samooja sai kolmen pitkän putin sarjan putoamaan kierroksen keskivaiheilla.

”Tuntui, että kisa vähän karkasi viidennellä ja kuudennellar eiällä, mutta sitten kolahtikin reikään kolme norsuputtia”, Samooja muisteli viheriöitä 8,9 ja 11.

”Varsinkin yhdeksikön  putti oli aika eeppinen.”

Viimeisillä seitsemällä birdejä ei enää kirjattu, kolmen putin bogey 15:lla muodostui esteeksi uusintaan pääsemiseksi.  

Kisaa 15:n jälkeen tuloksella 16 alle johtanut Jorge Campillo  töpeksi kahdella seuraavalla oikein huolella tehden bogeyn ja tuplan. Viimeisellä hän ryhdistäytyi tehden parin rinnalleen nousseen Drysdalen tavoin.

”En oikein uskonut, että noin lähelle pääsisi -12 tuloksella. Hieno päivä kyllä kaikin puolin”, löysi  Samooja niukasta tappiosta valoisan puolen.

Kalle Samooja menestyy Euroopan ulkopuolella

Jaettu kolmas sija on Samoojan uran toiseksi paras Euroopan-kiertueella. Euroja hän kuittaa yli 80 000 ja nousee Race to Dubai-listalla yli 50 sijaa 51:ksi.

Sveitsin kisan kakkostila on uran kovin saavutus.  Muut ET:n menestykset sekä voitto Challenge Tourilla ovat kaukomailta.

Samooja voitti Challenge Tourin kisan Kiinan Hainanissa 2018.

ET:lla hän on sijoittunut Qatarissa kolmanneksi, Keniassa kuudenneksi sekä Etelä-Afrikassa kymmenenneksi. ET:n menestyksistä seuraavakin ( Dubai 16:s) on Euroopan ulkopuolelta

”Täytyy olla tyytyväinen viikkoon. Lähti hyvin nousujohteisesti liikkeelle, joka on minulle yleensä se paras tapa. Viimeinen päivä oli opettavainen. Tuli pysyttyä rentona ja sain putteja hyvällä rullilla perille asti. Ensi kerralla pystyn olemaan vielä aggressiivisempi lähestymisissä”, hän summaili.

Sami Välimäen jäi päätöspäivänä kärjen vauhdista. Viides perättäinen jatkoonpääsy ja lauantain huippukierros olivat upeita näyttöjä.

Sami Välimäen jäi päätöspäivänä kärjen vauhdista. Viides perättäinen jatkoonpääsy ja lauantain huippukierros olivat upeita näyttöjä.

GETTY IMAGES

Sami Välimäellä ei ollut paras päivänsä. Hän teki vain kaksi birdietä ja oli ennen kolmea viimeistä kiinni sijaluvussa 21:s. Tällä olisi saanut hyvän määrän maailmanlistan pisteitä. Bogeyt kahdella seuraavalla pudottivat hänet 38:ksi, eroa uusintaan jäi kahdeksan lyöntiä.

Seuraavan kerran suomalaisnelikko Välimäki, Samooja, Korhonen ja Pulkkanen pelaa 1,5 viikon päästä käynnistyvässä Intian kisassa.

Tulosseuranta

 

Etsi luettavaa