Hyppää sisältöön

Kolea sää avasi paikan Kaskelle Itävallassa – uusi valmentaja on myös kilpakumppani

Teemu Putkonen (vas.) on Janne Kasken uusi valmentaja.

Janne Kaske on aloittanut valmennussuhteen Teemu Putkosen kanssa. Putkonen tunnetaan Kasken kilpakumppanina Aasian golfkiertueilla.


Janne Kaske aloittaa tämän European Touriin kuuluvan Austrian Openin koleissa olosuhteissa, mutta uuden valmennussuhteen vahvistamana. Bangkokissa asuva Kaskella on ollut kisapaikalla totuttelemista lämpötilaeroon, sillä elohopea  mittarissa Diamond Country Clubilla ei välttämättä nouse loppuviikon aikana yli 10 asteen. 

Se tuntuu luissa ja ytimissä trooppiseen ilmastoon tottuneelle suomalaiselle.

”Kroppa tuntuu 30 astetta lämpimässä Thaimaassa varsin erilaiselta. Tosin tämä kevätsää oli varmasti syy miksi paikka tähän ET-kisaan minulle aukesi, joten turha tässä on valittaa. Nautitaan mahdollisuudesta ja haasteesta”, Kaske toteaa.

Teemu Putkonen uusi valmentaja

Kauden avauskisaansa Kaske on päässyt valmistautumaan hyvin. Yhtenä syynä tähän hän näkee sen, että hän on palkannut itselleen valmentajaksi Teemu Putkosen. Putkonen on samalla hänen kilpakumppaninsa, sillä Kasken tapaan hänkin pelaa Aasian eri kiertueilla.

”Alkuvuosi Thaimaassa meni todella hyvin ja koin, että menin asioissa eteenpäin. Aloitin Teemu Putkosen kanssa valmennussuhteen, joka on tuonut lisää ryhtiä harjoittelun suunnitteluun ja itseluottamuksen”, Kaske näkee.

Putkonen auttaa Kaskea harjoittelun suunnittelussa, mentaalivalmennuksessa ja fysiikkapuolella. Aiemmin Kaske valmensi itse itseään.

”Teknisellä puolella luotan pääasiassa omaan tietotaitooni, kuten olen jo pitkään tehnyt”, Kaske sanoo.

”Lähinnä koitetaan saada minusta irti se taito, mikä siellä todistetusti on jo. Omin päin tehdyt treenit ovat olleet ehkä liikaa ongelmiin keskittymistä sen sijaan, että treeneistä olisi saanut kasvatettua itseluottamusta.” 

Putkosella liikeni aikaa Kaskelle, sillä Aasiassa kilpailut ovat nyt tauolla koronaepidemian takia. 

”Teemu jatkaa omia pelejään, mutta häntä kiinnostaa myös paljon valmennuspuoli. Tämä vuosi tulee hänellä olemaan koronan takia kilpailullisesti varsin hiljaista, joten aikaa riittää myös muille”, Kaske kertoi.


  • Mainos: Paranna peliäsi ja osallistu GoGolfin kevään kursseille huippuvalmennuksessa. Lisätietoa osoitteesta golfvalmennus.fi

Sen sijaan Kaskella on pelioikeus Challenge Tourille, ja kategoria riittää myös piipahduksiin pääkiertueella.

”Kesän suunnitelmat on pelata CT:tä niin kauan, kunnes Aasiassa saadaan kausi alkuun. Melkein toivon itse, että se tapahtuisi nyt parin kuukauden sisään tai sitten ei ollenkaan tänä vuonna. Tämä antaisi rauhan keskittyä vain yhteen kiertueeseen ja tavoitteeseen”, Kaske näkee.

Challenge Tour starttaa viikon kuluttua Etelä-Afrikassa. Nykyään Espoo Golfia edustavan Kasken nimi on  löytyy jo kahden ensimmäisen kisan ilmoittauneiden joukosta.

Tulospalvelu

European Tour on katsottavissa suorana Elisa Viihde Viaplay -palvelussa.

Etsi luettavaa